Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.08.2021 12:15

Príďte diskutovať o budúcnosti Európy do Prešova v rámci Roadshow 2021


Na snímke podujatie Roadshow naprieč Slovenskom – diskusia o budúcnosti Európy smeruje do regiónov na Námestí Andreja Hlinku v Žiline dňa 23. augusta. Snímka zdroj: (tasr).


V rámci Konferencie o budúcnosti Európy pripravil rezort diplomacie letnú roadshow po Slovensku s centrálnou témou "V akej Európe chceš žiť ty?". Jednou z jej zastávok bude aj mesto Prešov.


Cieľom roadshow je zaujímavými debatami, súťažami a zábavou pre všetky vekové kategórie osloviť čo najviac našich občanov žijúcich v regiónoch Slovenska. Jej súčasťou bude spoločná diskusia o tom, čo pre nás členstvo v EÚ znamená, čo nám prináša, ale najmä o tom, akú Úniu chcú naši občania v budúcnosti mať.

Roadshow tiež ponúka výbornú príležitosť vyjadriť svoj názor na fungovanie Európskej únie, jednak priamo počas diskusie v slovenských mestách a obciach, ale aj pomocou online platformy futureu.europa.eu.

Jednou zo zastávok Roadshow 2021 bude aj mesto Prešov. Diskutovať o témach týkajúcich sa Európskej únie budete môcť v utorok 24. augusta 2021 popoludní pri Južnom parku (Hlavná ulica č. 51).

Diskutovať budete môcť so zaujímavými hosťami, vrátane predstaviteľov verejného života, rezortu diplomacie poslancov Národnej rady SR a Európskeho parlamentu, ako aj so zástupcami európskych inštitúcií na Slovensku a mnohými ďalšími.

Súčasťou programu budú aj sprievodné kultúrne a interaktívne podujatia, súťaže a hry.

Viac informácií nájdete TU: https://www.mzv.sk/roadshow2021

 

i_6456411.jpg

Autor: (Vladimír TOMEK, hovorca mesta Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2021
Na občanoch záleží!
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) otvára pravidelné vzdelávanie, ktoré rozšíri vaše poznatky o participácii v samospráve.
viac
04.02.2021
Verejná konzultácia k stratégii lesného hospodárstva EÚ
Európska komisia v rámci európskej zelenej dohody zverejnila online verejnú konzultáciu o vypracovaní novej stratégie lesného hospodárstva EÚ. Do konzultácie sa môžete zapojiť do 19. apríla 2021.
viac
10.12.2021
R. Sermek: CoFoE je o sebareflexii EÚ, impulzom bolo aj referendum o brexite
Podnetom na organizáciu Konferencie o budúcnosti Európy (CoFoE) bolo aj referendum o brexite vo Veľkej Británii.
viac
28.03.2022
CoFoE: Občania EÚ chcú, aby bola Únia silným globálnym hráčom
Hosťami relácie boli odborníci na medzinárodné vzťahy Jan Kovář a Michal Onderčo, ktorí debatovali so slovenskými zástupcami v Európskom parlamente Petrom Pollákom a Michalom Šimečkom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %