Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.08.2021 10:35

Príďte za horami do Prešova


Mesto a hory - plagát.


Už po trinástykrát sa z Prešova môžete vybrať na výlet za dobrodružstvom, aj keď iba na filmovom plátne. Pozývame vás na premietanie tých najlepších horolezeckých, outdoorových a cestovateľských filmov, ktoré v uplynulom roku vznikli vo svete.


Premietanie horolezeckých, outdoorových a cestovateľských filmov s názvom „Hory a mesto Prešov" sa po ročnej prestávke uskutoční od 19. do 21.8.2021 v areáli Lanového centra Outdoor Park Prešov. Počas troch večerov (štvrtok, piatok, sobota) si tu môžete vychutnať tie najlepšie filmy, ktoré v uplynulom roku vznikli vo svete. Letné kino ponúkne horolezecké, kajakárske či skialpinistické filmy a tešiť sa môžete aj na cyklistiku a paragliding. Mnohé z filmov sa dotknú aj súčasnej pandémie a toho, ako ovplyvnila ľudí, športovcov a ich prežívanie - kedy sa pobyt v prírode a outdoorový šport stal pre mnohých únikom pred každodennou realitou a pomohol im prežiť ťažké chvíle.

Premietanie sa začne každý večer po zotmení o 20.00 hod. V piatok a v sobotu pred premietaním budú mať návštevníci s platnými vstupenkami možnosť vyskúšať si na vlastnej koži lezenie na umelej lezeckej stene pod vedením hosťa festivalu, vynikajúceho lezca a profesionálneho záchranára, člena Horskej služby, Erika Rabatina. Viac informácií a podrobný program nájdete na webovej stránke festivalu: https://festival.rockedge.sk/ FB stránka Hory a mesto Prešov: https://www.facebook.com/horyamestopresov/?ref=page_internal FB podujatie: https://www.facebook.com/events/512055486717549?active_tab=about

Autor: (ts-MsÚ Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2016
Radnica zriadila okružné jazdy mestom vo vyhliadkovom autobuse
Návštevníci Prešova môžu počas letných prázdnin spoznať mesto aj z pohodlia klimatizovaného autobusu.
viac
07.11.2016
Festival umeleckej tvorby o horách predstavuje program
Horský internetový klub (HIK) v spolupráci s mestom Ružomberok, Zväzom slovenských fotografov a cestovateľským portálom Infoglobe organizujú v poradí už 9. ročník medzinárodného festivalu umeleckej tvorby o horách – HORALFEST 2016.
viac
18.10.2019
Festival Hory a mesto Prešov ponúkne filmy s horskou a cestovateľskou tematikou
Dvanásty ročník filmového festivalu Hory a mesto Prešov ponúkne filmy s horskou, cestovateľskou a outdoorovou tematikou. Uskutoční sa v piatok (18. 10.) a v sobotu (19. 10.) v prešovskom Kine Scala.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %