Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.12.2020 01:45

Prieskum využívania digitálnych služieb v online priestore


Ilustračná snímka.


Sekcia digitálnej agendy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR pripravila a spustila dotazník na zistenie názorov a skúseností s poskytovaním alebo využívaním digitálnych služieb v online priestore. Zapojiť sa môžete do 14. januára 2021.


Verejný dotazník vnikol v nadväznosti na zverejnenie návrhu novej legislatívy Európskej komisie (EK) k pravidlám fungovania digitálnych služieb v online svete v rámci tzv. „digitálneho balíčka zákonov“. Ide o návrh nariadenia o digitálnych službách a návrh nariadenia o digitálnych trhoch, ktoré EK zverejnila 15. decembra.

Cieľom dotazníka je zozbierať čo najviac informácií a získať čo najlepší prehľad o potrebách a aktuálnej situácii v online svete na Slovensku z pohľadu tak poskytovateľov, sprostredkovateľov služieb, ako aj ich užívateľov. Výsledné odpovede budú slúžiť ako jeden z podkladov pri tvorbe riadneho, predbežného stanoviska k predloženému návrhu EK a národným pozíciám pre ďalšie rokovania v Rade EÚ.

Dotazník môžete vyplniť na tejto adrese: https://docs.google.com  do 14. januára 2021.

Autor: (MIRRI SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2020
Ochrana mestských infraštruktúr a služieb pred počítačovými hrozbami
Európska komisia (16. 6.) oznámila, že prostredníctvom programu Horizont 2020 poskytne viac ako 38 miliónov EUR na podporu niekoľkých inovačných projektov v oblasti ochrany kritickej infraštruktúry pred počítačovými a fyzickými hrozbami a na zvýšenie inteligentnosti a bezpečnosti miest.
viac
19.11.2020
Čo si myslíte o rozvoji najmenej rozvinutých regiónov?
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie vyzýva verejnosť k vyplneniu dotazníka na zefektívnenie rozvoja najmenej rozvinutých regiónov.
viac
06.04.2021
Pripomienkovanie národného projektu „Slovensko v mobile“
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky sprístupňuje na verejné pripomienkovanie projektovú dokumentáciu k národnému projektu „Slovensko v mobile“. Pripomienky je možné zasielať do 19. 4. 2021.
viac
18.06.2021
Navýšenie IROP z REACT-EU schválené Európskou komisiou
Európska komisia schválila prvú tranžu z 242 miliónov eur, o ktoré sa bude navyšovať Integrovaný regionálny európsky program z protikrízového balíka REACT-EU. Na Slovensko príde prvý balík vo výške 195 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %