Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
19.04.2022 09:30

Prievidza bude hostiť letnú školu architektúry a dizajnu


Na archívnej snímke park v Prievidzi. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Prievidza bude hostiteľom letnej školy pre študentov architektúry a dizajnu pod názvom 1:1 WORKSHOP. Jej výsledkom bude i atypický drevený mobiliár, ktorý dotvorí verejný priestor v lokalite mestského parku.


"Pôjde o dvojtýždňovú letnú školu na tému mestského mobiliáru - objektu, ktorý budú využívať obyvatelia rôznych vekových kategórií. Študenti vymyslia, navrhnú a zrealizujú atypický drevený nábytok v krajine," načrtla architektka mesta Zuzana Hlinková.

Samospráva za miesto realizácie projektu podľa nej vybrala mestský park. "Náš park má svoju atmosféru, chceli by sme ho preto ozvláštniť niečím atypickým. Zaujímavosťou je, že nie je presne určená téma mobiliáru, študenti prídu na obhliadku, pozrú si lokalitu a bude to potom v ich réžii. Len ich nasmeruje, čo by sme chceli, ale ostatné bude na nich," priblížila.

Organizáciu letnej školy, ktorá sa uskutoční v auguste, mesto podporí sumou 5000 eur, vyčlenenie financií na tento účel schválili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní. Hradiť za ne bude stravu a ubytovanie pre približne 20 študentov s lektormi. Organizátorom desiateho ročníka workshopu je občianske združenie Woven.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2017
Séria podujatí v Zázrivej priblíži tradičné tesárstvo
Najbližšie dni budú v obci Zázrivá venované tradičnému tesárstvu. Od piatka 15. 12. do nedele 17. 12. bude prebiehať workshop tradičného tesárstva a ľudového staviteľstva, ktorého témou budú najmä pravidlá obnovy tradičných stavieb.
viac
30.05.2018
Mladí ľudia budú opäť pomáhať dobrovoľníctvom komunitám v meste
Mladí ľudia budú môcť opäť po roku ukázať, že im záleží na Prievidzi a zaujíma ich, čo sa v nej deje. Od 2. do 10. júna tam uskutočnia týždeň dobrovoľníckych aktivít pod názvom Mladí pre Prievidzu.
viac
26.08.2020
Školy sa môžu zapojiť do projektu, ktorý organizuje inovačné workshopy
Školy sa môžu zapojiť do národného projektu inovujme.sk, ktorý organizuje rôzne inovačné workshopy. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Stanislav Jurikovič s tým, že do programu sa zapájajú startupy i podniky z regiónu.
viac
09.11.2023
Mesto Prievidza predáva objekt ZŠ na Ulici P. J. Šafárika za 3,9 milióna eur
Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže (OVS) odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní minulý týždeň. Cenu za viacero pavilónov a pozemkov stanovila samospráva v zmysle znaleckého posudku na minimálne 3,9 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %