Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
27.07.2023 10:35

Prievidza chce kúpiť dve zberové vozidlá na biologický odpad


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Prievidza plánuje zakúpiť dve vozidlá na zber odpadov. Investíciu odhadlo na 400 000 eur, súvisí so zámerom mesta prevádzkovať viaceré činnosti v odpadovom hospodárstve vo vlastnej réžii.


Samospráva plánuje zakúpiť zberové vozidlo s lisovanou nadstavbou na zber kuchynského odpadu a zberové vozidlo s rotačnou nadstavbou na zber biologického odpadu, spresnila v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Predmetom zákazky je dodanie áut, ako i zaškolenie obsluhy.

Náklady na zakúpenie vozidiel odhadla radnica na 353 350 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Ako kritériá na vyhodnotenie víťaza verejnej súťaže určila najnižšiu ponúknutú sumu a najkratšiu lehotu dodania. Uchádzači musia zložiť i zábezpeku vo výške 17 000 eur.

"Vozidlá budú slúžiť na účely spoločnosti Prievidzské odpadové hospodárstvo, ktorá by mala od 1. januára budúceho roka začať zvážať biologicky rozložiteľný kuchynský odpad a biologicky rozložiteľný odpad, tzv. zelený odpad," uviedol pred časom vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.

Na kúpu vozidiel chce mesto podľa neho využiť prostriedky z Environmentálneho fondu. Pietrik pripomenul, že ide o financie, ktoré mesto každoročne dostáva zo štátneho rozpočtu za zber separovaných zložiek odpadu, teda čím viac mesto separuje, tým viac financií dostane, zohľadňuje sa i počet obyvateľov.

Finančné prostriedky zaradí mesto do rozpočtu presne podľa výsledkov verejnej súťaže.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2020
Stav okolia kontajnerových stojísk je dlhodobo neudržateľný
Pracovníci verejnoprospešných služieb mesta Spišská Belá v Kežmarskom okrese zozbierali v septembri z okolia kontajnerových stojísk štyri tony komunálneho odpadu.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
29.06.2023
Mesto Prievidza chce kúpiť dve zberové vozidlá na biologický odpad
Mesto Prievidza plánuje zakúpiť dve vozidlá na zber biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) a biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO).
viac
12.12.2023
Predvianočná nákupná horúčka vrcholí. Vieme kam s odpadom z nákupov?
To, že sa blížia vianočné sviatky každoročne pociťujú nielen nákupné centrá, e-shopy a dopravné spoločnosti, ale v konečnom dôsledku aj naše kontajnery a životné prostredie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %