Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.03.2023 04:15

Prievidza chce zjednodušiť prístup k informáciám z centrálnych registrov


Mestský úrad v Prievidzi.


Samospráva Prievidze chce pre pracovníkov mestského úradu (MsÚ) a obyvateľov zjednodušiť prístup k informáciám z rôznych centrálnych registrov. Úpravu a dobudovanie informačného systému bude financovať z fondov Európskej únie, na dodávateľ prác vyhlásila verejnú súťaž.


Samospráva prostredníctvom súťaže hľadá dodávateľa úpravy a dobudovania informačného systému mesta, cieľom je podľa nej zabezpečiť využívanie údajov iných orgánov verejnej moci, a to prostredníctvom integrácie na centrálnu platformu, načrtlo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Projekt počíta i s návrhom a úpravou procesov mesta, a to nasadením systematického a automatizovaného zverejňovania a sprístupňovania údajov, ako aj aktivity čistenia údajov na dosiahnutie požadovanej kvality údajov.

"V praxi to bude znamenať nastavenie systému tak, aby sa nevytvárali chyby a duplicitné údaje na strane MsÚ. Zároveň dôjde k prepojeniu s referenčnými registrami a automatickému aktualizovaniu dát," uviedol pred časom vedúci referátu pre projekty a investície mesta Ivan Benca.

Projekt sa podľa neho primárne týka registrov, z ktorých samospráva čerpá a využíva údaje. "Ide napríklad o registre fyzických, právnických osôb, adries, kataster nehnuteľností a podobne," vysvetlil.

Náklady na modernizáciu systému radnica odhadla na 218 637,50 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium pre výber víťaza určila najnižšiu ponúknutú sumu.

Investíciu bude mesto financovať z nenávratného finančného príspevku z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Financie na tento účel mu schválilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR v závere minulého roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2020
Monitorovací systém v Dolnom Kubíne bude mať nové bezpečnostné kamery
Na bezpečnosť v Dolnom Kubíne budú dohliadať nové kamery. Jedna je umiestnená na mestskom kultúrnom stredisku na Námestí slobody, druhá kamera bude v najbližších dňoch osadená na Zmeškalovom dome na Hviezdoslavovom námestí a nahradí tak starú analógovú.
viac
05.03.2020
V MHD budú môcť cestujúci zaplatiť za lístok i cez mobilný telefón
Cestujúci by mohli v autobusoch mestskej hromadnej dopravy v Prievidzi a Bojniciach v budúcnosti zaplatiť za lístok prostredníctvom mobilného telefónu.
viac
30.10.2020
Renovácia brownfieldov z Fondu obnovy
Rezort dopravy a výstavby chce z Fondu obnovy financovať aj renováciu zanedbaných brownfieldov v intravilánoch miest.
viac
19.11.2021
Nitra chce za vyše 4,6 milióna eur vybudovať moderný dopravný systém
Mesto Nitra pripravuje projekt, ktorý bude v doprave a na semaforoch uprednostňovať vozidlá verejnej osobnej dopravy (VOD). Celkové náklady presiahnu 4,6 milióna eur. Podstatná časť z nich bude hradená z európskych fondov, spolufinancovanie mesta bude necelých 234 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %