Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.10.2020 02:40

Prievidza obnovila informačnú linku pre seniorov o pandémii COVID-19


Ilustračná snímka.


Samospráva Prievidze obnovila telefonickú linku, na ktorej sa predovšetkým seniori dozvedia informácie o prijatých opatreniach proti zamedzeniu šírenia nového koronavírusu v meste.


V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie a vyhlásenie núdzového stavu tiež pozastavila činnosť denných centier. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.     

„Obyvatelia mesta na čísle 0904 752 611 dostanú aktuálne informácie o opatreniach súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19 v meste Prievidza. Linka je k dispozícii v pracovné dni, v čase od 8.00 h do 15.00 h,” uviedol Ďureje.      

Mesto prijalo i viaceré opatrenia v sociálnej oblasti. „Už od 1. októbra je pozastavená činnosť a prevádzka všetkých denných centier pre seniorov a sociálno-integračného centra. Mesto dočasne z preventívno-hygienických dôvodov, zameraných na ochranu prijímateľa sociálnej služby, neposkytuje možnosť osvedčovania dokladov v domácnostiach,” ozrejmil hovorca mesta s tým, že v prípade potreby odporúča obyvateľom obrátiť sa na notárske úrady.      

V nadväznosti na uznesenie vlády SR o zákaze zhromažďovania sa samospráva informovala, že v Dome smútku a v domoch rozlúčky v štvrtiach Hradec, Malá Lehôtka a Veľká Lehôtka sa môže na pohrebných obradoch zúčastniť maximálne šesť osôb. Rovnaké opatrenie platí i pre sobáše v obradnej sieni. „Toto platí do vydania očakávaného opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktoré má platiť od 15. októbra. ÚVZ SR avizoval zavedenie obmedzenia, podľa ktorého sa pri výnimkách zákazu zhromažďovania má umožniť účasť na obradoch v interiéri s obmedzením jednej osoby na 15 štvorcových metrov plochy miestnosti,” ozrejmil Ďureje.       

Režim fungovania mestského úradu zatiaľ zostáva rovnaký ako po zmenách v septembri tohto roka. Úrad je pre verejnosť sprístupnený vo všetky pracovné dni, v čase od 12.00 h do 13.00 h je prestávka na vykonanie dezinfekcie priestorov a dotykových plôch. Vstup do priestorov úradu je možný len s použitím rúška alebo iného prekrytia dýchacích ciest a po použití dezinfekcie na ruky.      

Vzhľadom na vyhlásený núdzový stav a prijaté protiepidemiologické opatrenia plánuje primátorka mesta Katarína Macháčková zvolať zasadnutie mestského zastupiteľstva v Prievidzi 26. októbra formou videokonferencie. „Rovnako budú od stredy zasadnutia mestskej rady, komisií mestského zastupiteľstva a výborov volebných obvodov neverejné. Mestská rada sa bude konať formou videokonferencie,” dodal hovorca mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2020
Bratislava prijala pre pandémiu nového koronavírusu ďalšie opatrenia
Mesto Bratislava prijalo pre pandémiu nového koronavírusu ďalšie opatrenia, ktoré sa týkajú MHD, posilnenia hliadok mestskej polície na často navštevovaných miestach, zintenzívnenia informačnej kampane, ale aj seniorov, či ľudí bez domova. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.
viac
11.09.2020
Monitoring rozpočtu verejnej správy z pohľadu NKÚ
NKÚ v priebežnom monitoringu vývoja štátneho rozpočtu verejnej správy upozorňujú aj na nedostatočné čerpanie európskej finančnej pomoci, ktoré je na úrovni 35 %.
viac
06.10.2020
V oranžovej fáze sú štyri školy v BBSK
Štyri stredné školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa aktuálne k 5. 10. nachádzajú v oranžovej fáze semaforu.
viac
23.10.2020
Operatívna informácia k rokovaniam zastupiteľstiev
Združenie miest a obcí Slovenska sa intenzívne venuje usmerňovaniu a konzultáciám pre samosprávy vo vzťahu k organizovaniu a priebehu rokovaní obecných a mestských zastupiteľstiev v tomto náročnom období.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %