Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.01.2022 12:30

Prievidza v rámci participatívneho rozpočtu podporí osem projektov


Ilustračná snímka.


Tanečné kurzy pre zdravotne znevýhodnené deti či projekt paliatívnej starostlivosti podporí financiami samospráva Prievidze v rámci aktuálneho ročníka participatívneho rozpočtu. Vo verejnom hlasovaní uspelo celkom osem občianskych zámerov, ktoré si rozdelia 40 000 eur.


"Obyvatelia predložili celkom desať projektov. Ich autormi sú aktívni občania, ktorí svoj čas a energiu venovali tomu, aby pre svoje mesto či komunitu vytvorili nové a obohacujúce zámery," uviedol hovorca mesta Michal Ďureje.

Finančnú podporu zo strany samosprávy dostanú projekty Ľudia parku - park ľuďom II., Aj malé deti chcú hrať basketbal, Aby rodina zostala spolu, Tanec nás spája, Pomoc pre chorých v domácom prostredí, Horná Nitra - región našich detí, Život vo vode a oddych v prírode a Záhrada v meste.

Do verejného hlasovania sa zapojili obyvatelia nad 15 rokov s trvalým alebo prechodným pobytom v meste. Každý obyvateľ mohol odovzdať svoj hlas najviac piatim projektom. Spolu mestu doručili 2365 platných hlasovacích lístkov. "O tom, či sa projekt bude realizovať, sa však nerozhodovalo len vo verejnom hlasovaním. Tak, ako po minulé roky, bolo súčasťou výberu projektov aj verejné zvažovanie. To malo na celkovom výsledku podiel 20 percent," pripomenul Ďureje.

Na tejto forme rozhodovania sa podľa neho zúčastnili autori jednotlivých projektov. "Na začiatku verejného zvažovania si účastníci dohodli kritériá, na základe ktorých hodnotili jednotlivé projekty. Žiadny autor projektu nemohol hodnotiť vlastný projekt," doplnil.

Víťazné projekty budú ich autori realizovať počas tohto roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2022
Na žiadosti z participatívneho rozpočtu zostáva posledný týždeň
Obyvatelia Levíc majú posledný týždeň na podanie projektov, ktoré by chceli financovať z participatívneho rozpočtu mesta. Svoje verejnoprospešné zámery musia na mestský úrad doručiť do 28. januára.
viac
12.04.2022
Karlovešťania rozhodnú o využití participatívneho rozpočtu
Do 25. apríla môžu obyvatelia bratislavskej Karlovej Vsi hlasovať pre projekty, ktoré dostanú finančnú podporu z Participatívneho rozpočtu Karlovej Vsi (PARTeR). O prostriedky z alokácie v celkovej výške 20 000 eur sa uchádza 16 projektov.
viac
24.06.2022
Partizánske podporí zo svojho rozpočtu desať občianskych projektov
Samospráva Partizánskeho finančne podporí zo svojho rozpočtu desať projektov, ktoré majú za cieľ zlepšiť komunitný život v meste. O vybraných občianskych zámeroch rozhodla verejnosť prostredníctvom hlasovania, prerozdelia si sumu 10 000 eur. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.
viac
10.10.2022
Obyvatelia mesta môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte
Obyvatelia Topoľčian môžu odovzdávať svoje hlasy projektom, ktoré by mali byť podporené z participatívneho rozpočtu mesta. Ako informoval magistrát, hlasovanie v elektronickej ankete je možné do konca októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %