Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
26.01.2024 10:15

Prihlásenie sa na úrad práce, sociálnych vecí a rodiny je jednoduchšie


Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny - logo


Evidovať sa na ÚPSVaR v prípade straty zamestnania, či hľadania práce, je po novom jednoduchšie. Prostredníctvom webového portálu slovensko.sk sa môžu ľudia registrovať do evidencie uchádzačov o zamestnanie či poslať žiadosť o sprostredkovanie vhodného zamestnania z pozície záujemcu o zamestnanie.


Na portál slovensko.sk boli v týchto dňoch zaradené nové elektronické formuláre na podanie žiadosti o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie pre ľudí bez práce. Pre tých, ktorí zamestnanie majú, no chcú využiť služby úradov práce, sociálnych vecí a rodiny pri hľadaní si lepšieho uplatnenia na trhu práce, je k dispozícii žiadosť záujemcu o zamestnanie o sprostredkovanie vhodného zamestnania. Novinka odstránila potrebu fyzickej návštevy úradu práce, sociálnych vecí a rodiny či komplikovaného podávania žiadosti cez internet

„Na prvý pohľad drobné zlepšenie má potenciál ušetriť ľuďom mnoho času a úradom práce, sociálnych vecí a rodiny podstatne zefektívniť prácu. Po významnom zjednodušení podávania výkazov o zamestnávaní ľudí so zdravotným postihnutím je to už druhá takáto novinka, ktorú sme tento rok ohlásili. Naďalej budeme hľadať ďalšie možnosti, ako vylepšovať služby poskytované úradmi práce, sociálnych vecí a rodiny,“ generálny riaditeľ a generálny tajomník služobného úradu Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Peter Ormandy.

V hlavnej ponuke na titulnej stránke portálu slovensko.sk si stačí vybrať kategóriu Zamestnanie. Z ponúknutého výberu kliknúť na možnosť Strata a hľadanie zamestnania, kde sa návštevníkovi ponúknu možnosti Podávanie žiadosti o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie a Podávanie žiadosti záujemcu o zamestnávanie o sprostredkovanie vhodného zamestnania. Po výbere jednej z možností je návštevník presmerovaný priamo na príslušný elektronický formulár. Ak sa návštevník predtým neprihlásil, portál ho automaticky, ešte pred vypĺňaním formulára, presmeruje na prihlasovaciu stránku. Prihlásiť sa na portál slovensko.sk je možné prostredníctvom občianskeho preukazu alebo cez aplikáciu Slovensko v mobile.

„Vďaka efektívnej spolupráci s ministerstvom práce sociálnych vecí a rodiny sa nám úspešne darí napredovať v elektronizácií služieb úradov práce, sociálnych vecí a rodiny. Práve registrácia uchádzačov o zamestnanie cez portál slovensko.sk je ďalším príkladom toho, že sa snažíme poskytnúť nezamestnaným ľuďom čo najväčšiu podporu,“ dodal Peter Ormandy.

Autor: Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2019
BSK: Stážisti prihláste sa na prax
Vyskúšať si prácu vo verejnej sfére, spoznať bližšie život na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja, zistiť čo všetko Bratislavský samosprávny kraj robí a o čo sa stará je cieľom projektu odbornej praxe pre stážistov.
viac
22.08.2020
Mesto opravuje poškodenú zadnú fasádu budovy radnice
Mesto Levice upozorňuje občanov, aby na vstup do budovy mestského úradu dočasne nevyužívali zadný vchod z Holubyho ulice.
viac
28.05.2021
Od 1. júna štartuje fotografická súťaž Do práce na bicykli
Fotografická súťaž je súčasťou celonárodnej kampane Do práce na bicykli. Organizátori sa aj v roku 2021 rozhodli, že súťažná časť kampane sa uskutoční od 1. do 30. júna.
viac
13.02.2024
Úrady práce sociálnych vecí a rodiny majú nový nástroj na podporu mladých ľudí
Nezamestnaní ľudia vo veku do 30 rokov majú možnosť získať kvalitné odborné poradenstvo, ktoré im pomôže uplatniť sa na trhu práce. Na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny sa môžu zapojiť do národného projektu Individualizovaný a komplexný prístup so zameraním na poradenské činnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %