Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.06.2020 10:45

Prihlásiť deti na krajské stredné školy je možné ešte dva dni


Ilustračná snímka: (tasr).


Na stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa prihlásilo 3155 žiakov, ďalších 500 miest je neobsadených. Podať si prihlášku v rámci druhého kola je možné do piatka 19. júna.


Ako informovala vedúca oddelenia školstva, kultúry, mládeže a športu Úradu TSK Eva Žernovičová, prijímacie pohovory na školský rok 2020/2021 ovplyvnila mimoriadna situácia spôsobená ochorením COVID-19. Ministerstvo školstva preto zrušilo prijímacie skúšky na stredné školy, do úvahy sa brali len známky zo základných škôl a umiestnenia v súťažiach a olympiádach.

Riaditeľom stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) prišlo 7441 prihlášok. Každý žiak základnej školy si mohol podať dve prihlášky na strednú školu a dve na školy, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností a zručností.

„Potvrdiť zápis mohol uchádzač iba na jednu strednú školu. K 5. júnu tak spravilo 3155 uchádzačov, pričom na školách vzniklo 500 voľných miest. Odvolacie konanie na nenaplnený počet miest na školách bolo do 15. júna 2020. V prípade, že aj po tomto dátume má škola nenaplnený počet, vyhlási riaditeľ školy druhé kolo prijímacích skúšok. Informácie o tom, či sa na jednotlivých školách uskutoční druhé kolo prijímacích skúšok i o voľných miestach v konkrétnych odboroch, sú zverejnené na webových sídlach. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého dieťaťa môže podať prihlášku do druhého kola najneskôr do 19. júna 2020,“ povedala Žernovičová s tým, že prezenčnou formou prebiehali iba talentové skúšky na Strednej športovej škole v Trenčíne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2019
Pilotný projekt Hokejová akadémia otvorí svoje brány už v septembri
Prvá hokejová akadémia v rámci Slovenska vznikne ako súčasť Strednej športovej školy Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od septembra tohto roka. Prihlášku je potrebné podať do 20. februára!
viac
18.02.2020
Ponuka župných stredných škôl sa rozrastá
Do odovzdania prihlášok na stredné školy ostáva ešte niekoľko týždňov, na školy s talentovkami už len pár dní. Žilinský samosprávny kraj ako zriaďovateľ stredných škôl svoju ponuku každoročne aktualizuje a reaguje tak na potreby trhu práce.
viac
28.04.2020
Župa pomáha s výberom strednej školy prostredníctvom online kvízu
Výber strednej školy patrí medzi jedno z najdôležitejších rozhodnutí v živote mladého človeka. Pre uľahčenie výberu prináša Bratislavský samosprávny kraj (BSK) interaktívny online kvíz.
viac
18.06.2020
Druhá šanca pre deviatakov
Deviataci, ktorí sa nedostali na zvolenú strednú školu, si môžu vybrať z voľných miest, ktoré sa nenaplnili po prvom termíne prijímacieho konania. Mali by to stihnúť do piatku 19. júna, kedy uplynie termín na podávanie prihlášok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %