Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
12.06.2021 12:05

Primátori krajských miest K8 odmietajú návrh stavebného zákona


Snímka zdroj: trnava.sk


Primátori krajských miest združení v K8 odmietajú pripravovaný stavebný zákon. Sú rozhodnutí v prípade, ak bude v navrhovanej podobe predložený na rokovanie Národnej rady SR, prísť spolu s ďalšími primátormi a starostami protestovať pred budovu parlamentu.


Povedal to po skončení rokovania K8 v Trnave primátor Trenčína a predseda Únie miest Slovenska Richard Rybníček.       

Zákon pripravil úrad podpredsedu vlády SR pre legislatívu Štefana Holého, s ktorým zástupcovia samospráv vstúpili do rokovaní. „My nevieme, čo z našich výhrad a návrhov bude akceptované, máme pocit, že na mnohé otázky, ktoré predkladajú naši odborníci, nevedia dať odborníci zo strany spracovateľa relevantné odpovede. Nemáme dobrý pocit z toho, ako sú odborne pripravení tí, ktorí zákon pripravovali,“ konštatoval Rybníček. Je to podľa neho absurdné a ponižujúce, takýto zákon sa podľa jeho názoru nepripravuje pol roka, ale najmenej dva.       

Hostiteľom rokovania K8 bol primátor Trnavy Peter Bročka, ktorý na štvrtkovej (10. 6.) spoločnej cyklojazde zdieľanými bicyklami predstavil primátorom niektoré z projektov, ktoré Trnava realizovala alebo realizuje. Bročka uviedol, že na piatkovom rokovaní boli témami financovanie samospráv, eurofondy - dočerpávanie aktuálneho obdobia a príprava nového, zber bioodpadu, ktorý, s výnimkou Bratislavy a Košíc, beží vo všetkých mestách. Združenie K8 má rotujúce predsedníctvo, po Petrovi Bročkovi ho na nasledujúci polrok prevezme primátor Žiliny Peter Fiabáne a podpredsedom bude primátor Nitry Marek Hatas.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2018
Starostovia a primátori budú odmeňovaní po novom
Starostov a primátorov čaká nový spôsob odmeňovania. Koaliční poslanci ešte tento piatok (25. 5.) predložia novelizáciu zákona, ktorá to zabezpečí. Starostovia a primátori by mali byť podľa návrhu rozdelení do deviatich platových tried.
viac
10.07.2018
Primátori krajských miest sa dohodli na postupe ohľadom chodníkového zákona
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal zvolal dnes stretnutie primátorov krajských miest združených v K8. Hlavnou témou rokovania bola novela cestného zákona, ktorá ukladá mestám nové povinnosti v údržbe chodníkov.
viac
25.02.2021
ZMOS odmietlo návrh novely stavebnej legislatívy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v stredu na rokovaní svojho predsedníctva odmietlo návrh novely stavebnej legislatívy z dielne podpredsedu vlády pre legislatívu Štefana Holého.
viac
28.10.2021
ZMOS pripravilo vlastný návrh novely stavebného zákona
Združenie miest a obcí Slovenska pripravilo vlastný návrh novely stavebného zákona. Má ísť o alternatívu k návrhu novej stavebnej legislatívy z dielne vicepremiéra Štefana Holého (Sme rodina), ktorý ZMOS považuje za problémový s množstvom chýb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %