Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.12.2018 08:15

Primátorský punč pomôže občianskemu združeniu Okáčik


Ilustračná snímka, zdroj archiv (msu-znh)


Námestím Matice slovenskej v Žiari nad Hronom v stredu po celý deň rozvoniaval vianočný punč. Pod patronátom primátora Petra Antala tu od predpoludnia prebiehal charitatívny predaj obľúbeného zimného nápoja.


Hovorca mesta Martin Baláž priblížil, že podujatie bolo už tradičnou súčasťou akcií, ktoré v predvianočnom čase v meste organizujú, a vždy má charitatívny rozmer. O predaj sa starajú zamestnanci mestského úradu, mestskí poslanci a podvečerných hodinách sa ho zúčastní aj žiarsky primátor.       

Tentoraz pomôže výťažok z predaja občianskemu združeniu Okáčik zo Žiaru nad Hronom, ktoré vzniklo ešte v roku 2003. Jeho symbolom je motýľ, ktorého krídla sú ochranou všetkých detí a nesú posolstvo "dať každému rovnakú šancu realizovať sa, podporiť sebavedomie, rozvíjať prirodzený talent". Združenie prostredníctvom voľnočasových a vzdelávacích aktivít pre deti a mládež vytvára priestor, kde môžu tráviť svoj voľný čas bezplatne a s ponukou širokospektrálnych zaujímavých aktivít.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2018
Samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje cyklochodník naprieč mestom
Žiarska samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje 3,7 kilometra dlhý cyklochodník spájajúci mesto s priemyselným parkom. Zákazku v predpokladanej hodnote takmer 497-tis. eur bez DPH obstaráva mesto prostredníctvom elektronického systému Josephine.
viac
27.12.2018
Na hrade Šášov chystajú Večer želaní
Milovníci turistiky sa aj tento rok môžu tešiť na predsilvestrovský večerný výstup na hrad Šášov. Večernú atmosféru hradu si budú môcť vychutnať v sobotu 29. decembra počas podujatia Večer želaní.
viac
06.05.2019
Na požiadavku dôchodcov spravia v meste petangové ihrisko
Žiarski seniori chcú svoj voľný čas tráviť aktívne, a tak sa miestna samospráva rozhodla, že im v centre mesta vybuduje petangové ihrisko.
viac
27.01.2020
Knižnicu chcú po rekonštrukcii otvoriť v najbližších týždňoch
V Žiari nad Hronom pokračujú s rekonštrukciou Mestskej knižnice Michala Chrásteka. Z toho dôvodu je aktuálne pre čitateľov zatvorená, to by sa však malo zmeniť už v najbližších týždňoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %