Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.10.2020 10:20

Príprava výstavby športovej ľadovej plochy pokračuje


Ilustračná snímka: (tasr).


Príprava výstavby multifunkčnej športovej plochy s prekrytím v meste Hriňová v Detvianskom okrese pokračuje. Projektovú dokumentáciu má samospráva pripravenú, v súčasnosti je verejné obstarávanie.


„Spodnú stavbu bude mesto financovať z návratných zdrojov poskytovaných ministerstvom financií obciam a mestám určených na vykrytie výpadku podielových daní,“ povedal primátor Hriňovej Stanislav Horník s tým, že do konca tohto roka by mesto chcelo mať postavenú hrubú stavbu, ktorá bude pripravená na montáž technológie.       

Multifunkčná športová plocha so zabudovaným chladením pre vytvorenie ľadového povrchu bude v priestoroch športového areálu na Lúčnej ulici. Jej rozmery budú 40 x 20 metrov a doba výstavby prvej etapy by nemala presiahnuť viac ako tri mesiace.

Súčasná plocha, ktorou je priestor zastaraného prírodného klziska bez umelého chladenia, dlhodobo nespĺňa technické ani estetické kritériá moderných štandardov. Primátor predpokladá, že pre letné športy by mohol priestor začať slúžiť budúci rok, pre zimné športy až počas zimy na prelome rokov 2021/2022.

Súčasťou dodávky k ploche je zdroj chladu umiestnený v samostatnom kontajneri, rolba, kontajner pre jej garážovanie, v ktorom pre ňu bude aj bojler teplej vody a elektrorozvádzač. Patrí sem tiež osvetlenie multifunkčnej plochy, hokejové bránky a mantinely na ohraničenie ihriska.

Ihrisko bude v prvej etape bez prekrytia a bude slúžiť pre zimné športy v zimnom období. V lete bude pokryté multifunkčným povrchom, na ktorom je možné prevádzkovať viacero športových hier. Plocha bude preto využiteľná pre deti, mládež a športujúcu verejnosť počas celého roka.

Mesto Hriňová uspelo so žiadosťou na výstavbu v rámci vyhlásenej výzvy k projektu „Podpora rozvoja športu“. Žiadosť schválil výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Dotácia zo štátneho rozpočtu na výstavbu sa odhaduje na 244 000 eur bez DPH. Osobitné náklady budú tvoriť podporné investície – vybudovanie podložia, elektrickej prípojky, prípojky vody a odvodu vody, ktoré zabezpečuje a financuje mesto Hriňová. „Celková suma investície by sa mohla pohybovať na úrovni 350 000 eur,“ ukončil Horník.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
28.08.2020
Mesto Malacky má k dispozícii vládnu dotáciu na športovú arénu
Vládnu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur na výstavbu multišportovej arény v Malackách má samospráva na účte. Mesto o tom informuje na svojom webe.
viac
29.12.2020
NSK plánuje na budúci rok preinvestovať desiatky miliónov eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v roku 2021 investície do viacerých oblastí. Aj napriek tomu, že pre pandémiu ochorenia COVID-19 očakáva výpadok príjmov, na investičné akcie vyčlenil desiatky miliónov eur.
viac
19.01.2021
Mesto ušetrilo minulý rok na verejnom obstarávaní 850 000 eur
Dubnická radnica ušetrila v minulom roku na verejnom obstarávaní viac ako 850 000 eur. Informovala o tom vedúca oddelenia strategického rozvoja a verejného obstarávania Eva Granátová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %