Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
10.09.2021 09:50

Prípravy na príchod pápeža vrcholia


Ilustračná snímka


Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR má za sebou už aj nácviky s kolegami z Vatikánu.


Na zabezpečení bezproblémového priebehu pobytu pápeža Františka sa významnou mierou podieľa ministerstvo vnútra. Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR, útvary Policajného zboru a Hasičský a záchranný zbor sa systematicky pripravujú na plnenie svojich úloh a povinností počas tejto návštevy. Dohliadať budú na bezpečnosť, verejný poriadok a plynulý priebeh podujatia.

Príprava všetkých bezpečnostných opatrení prebieha intenzívne a s pravidelnosťou v rámci všetkých zainteresovaných subjektov rezortu vnútra. Policajti z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR a príslušníci útvarov Policajného zboru už niekoľko týždňov vykonávajú aj nácviky sprievodu autokolóny na rôznych trasách v rôznom teréne v rámci Slovenska.

V uplynulých dňoch príslušníci z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR absolvovali aj spoločný nácvik s príslušníkmi Švajčiarskej gardy a vatikánskej polície. V nácvikoch a koordinácii opatrení budú pokračovať aj v ďalších dňoch.

Upozorňujeme účastníkov cestnej premávky, aby sa počas nácviku aj samotného priebehu podujatia riadili pokynmi dopravných policajtov a postupovali tak, ako za bežnej premávky, keď si vozidlá so zapnutým výstražným svetelným a zvukovým zariadením vynucujú právo prednostnej jazdy v súlade so zákonom o cestnej premávke.

 

Autor: Zdroj: MV SR/Vladimír Benko


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2017
Meskáčik medzi sluchovo postihnutými
Prešovskí mestskí policajti získali zaujímavú skúsenosť. V rámci projektu Meskáčik pomáha totiž zavítali medzi sluchovo postihnuté deti.
viac
11.08.2021
Polícia dostala do výbavy najmodernejšie motocykle
Do autoparku Policajného zboru pribudne 52 motocyklov značky BMW, ktoré ministerstvo vnútra obstaralo v rámci plánovanej obnovy flotily do roku 2025.
viac
04.09.2021
Na omšu pápeža je v Šaštíne zaregistrovaných 30-tis. pútnikov
Na svätú omšu pápeža Františka, ktorú bude sláviť 15. septembra v Šaštíne, je zatiaľ prihlásených približne 30.000 pútnikov. Informoval o tom koordinátor prípravy pre Bratislavskú arcidiecézu Tibor Hajdu na stretnutí s novinármi.
viac
06.09.2021
Príchod pápeža bude v nedeľu sprevádzaný zvonením zvonov
V nedeľu 12. septembra o 15.30 h sa na 12 minút rozoznejú zvony katolíckych kostolov na Slovensku, aby veriacich pozvali k modlitbe za pápeža Františka, ktorý v tom čase pricestuje na pastoračnú návštevu Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %