Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
01.08.2020 01:35

Program rozvoja mesta bude reflektovať na transformáciu regiónu


Pohľad na Handlovú.


Nový program rozvoja mesta (PRM) Handlová bude reflektovať na transformáciu regiónu horná Nitra po ukončení ťažby uhlia. Prípravu strategického dokumentu zdržala pandémia nového koronavírusu, pracovné skupiny opäť začali s jeho realizáciou, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


„Zámer vypracovať návrh strategického dokumentu na roky 2021 až 2027 oznámilo mesto vo februári tohto roka. Podľa plánu malo nasledovať množstvo stretnutí pracovných skupín, ktoré sa však z dôvodu mimoriadnych opatrení spojených so šírením pandémie nového koronavírusu neuskutočnili,” spomenula Paulínyová.

V súčasnosti príprava PRM podľa nej opäť napreduje a vybraní zamestnanci mesta Handlová, poslanci mestského zastupiteľstva a zástupcovia odbornej verejnosti budú listom oslovení, aby sa zúčastnili na stretnutiach pracovných skupín. „Keďže Handlová bude v najbližších rokoch prechádzať kritickým obdobím transformácie regiónu súvisiacim s ukončením ťažby uhlia, určiť smerovanie mesta do jeho ďalšej budúcnosti je jednou z najdôležitejších úloh zástupcov samosprávy,” ozrejmila.

PRM je kľúčový, zákonom nariadený strategický dokument, ktorý je základom nielen pre čerpanie eurofondov a dotácií v budúcom programovom období, ale aj pre celkové smerovanie a rozvoj mesta. Zohľadňuje ciele a priority ustanovené v programe rozvoja vyššieho územného celku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2018
Samosprávy pozývajú k spolupráci na tvorbe Akčného plánu rozvoja hornej Nitry
Pracovný trh regiónu hornej Nitry čaká nevyhnutná transformácia. Aby pracovné príležitosti pre jeho obyvateľov ostali zachované, je nevyhnutná úzka spolupráca regionálnych samospráv, štátu i súkromného sektora.
viac
19.02.2020
Vyhlásili výzvu na podporu malých a stredných podnikov v regióne Horná Nitra
Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky zameranú na podporu rozvoja podnikania malých a stredných podnikov v rámci Iniciatívy Európskej komisie zameranej na transformáciu uhoľného regiónu Horná Nitra.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
04.11.2023
Mesto Handlová vstúpi do OOCR Región horná Nitra-Bojnice
Mesto Handlová vstúpi do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región horná Nitra-Bojnice (OOCR RHNB). Banícke mesto doposiaľ jej členom nebolo, od vstupu si sľubuje rozvoj turizmu v meste i získanie financií na svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %