Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
25.07.2022 09:30

Projekt PPD 2022 má zlepšiť komunikáciu medzi podnikateľmi a samosprávami


Ilustračná snímka: (tasr).


Projekt Private public dialogue (PPD) 2022 zameraný na zlepšenie komunikácie medzi podnikateľmi a samosprávami spustila Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS). Uviedol to výkonný riaditeľ Podnikateľskej aliancie Slovenska (PSA) Martin Lidaj.


V tomto roku sa na projekte zúčastňuje päť miest – Senica, Brezová pod Bradlom, Holíč, Skalica a Šaštín-Stráže. Súčasťou je aj realizácia stretnutí vedenia samospráv s podnikateľmi. Jedno zo stretnutí sa uskutočnilo v stredu (20. 7.) v Brezovej pod Bradlom. "Projekt by mal v rámci svojich aktivít analyzovať, to čo je kde dobré, ale povedať aj to, čo je zlé a nefunguje. Cieľom je, aby samospráva a podnikatelia rozvíjali komunitu spoločne," informoval Lidaj.

Ako doplnil, výstupy z týchto stretnutí budú doplnené realizáciou prieskumov medzi ďalšími podnikateľskými subjektami. "Na základe zozbieraných informácií potom pripravíme návrh kódexu spolupráce medzi podnikateľským sektorom a samosprávami," povedal riaditeľ aliancie.

Témou stretnutia bolo objasnenie si vzájomných stanovísk a pozícií, načrtnutie možnej spolupráce pri konkrétnych projektoch. "Jednou z konkrétnych vecí, ktoré vyplynuli zo stretnutia, je tá, že mesto bude informovať priamo miestnych podnikateľov o verejných zákazkách, ktoré samospráva vyhlasuje, aby sa podnikatelia mohli do nich zapojiť a nemuseli ich prácne vyhľadávať," doplnil primátor mesta Brezová pod Bradlom Jaroslav Ciran.

Projekt realizuje PAS v spolupráci s Centrom pre medzinárodné súkromné podnikanie (CIPE). "Zo stretnutia vzišlo viacero nápadov. Podnikatelia formulovali, čo im chýba. Ale čo je veľmi dôležité, zároveň prezentovali aj možné riešenia," uviedla program officer CIPE Monika Kočiová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2018
Brezová pod Bradlom, známa mohylou či Svákom Raganom, stráca obyvateľov
Mesto Brezová pod Bradlom prišlo za necelé dve desaťročia o viac ako desať percent obyvateľstva a zatiaľ sa pokles nedarí zastaviť. A to napriek tomu, že mesto má dobrú strategickú polohu, kompletnú občiansku vybavenosť a ideálne podmienky pre cestovný ruch.
viac
23.01.2019
Brezová pod Bradlom plánuje umiestniť na Bradle vyhliadkové ďalekohľady
Mesto Brezová pod Bradlom sa uchádza o nenávratný finančný príspevok na projekt, v rámci ktorého plánuje umiestniť v okolí Mohyly Milana Rastislava Štefánika vyhliadkové ďalekohľady.
viac
03.05.2019
Vystavia časť z trosiek havarovaného lietadla M. R. Štefánika
Pri príležitosti 100. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika vystavia časť z trosiek jeho lietadla v Brezovej pod Bradlom.
viac
17.10.2019
Na Bradle vybudujú infobod v celkovej sume takmer 240-tis. eur
Mesto Brezová pod Bradlom plánuje postaviť na Bradle v blízkosti Mohyly Milana Rastislava Štefánika priestory infobodu, ktorý bude financovaný z finančných prostriedkov verejného obstarávateľa a z rezervy Úradu vlády SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %