Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.07.2023 10:35

Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia vo Zvolene pokračuje


Vizualizácia zdroj: (BBSK).


Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia na sídlisku Sekier vo Zvolene pokračuje. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) hľadá do obnoveného areálu záujemcu, ktorý by v nej prevádzkoval zariadenie sociálnych služieb. Informovala o tom hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.


Ako ďalej uviedla, nová budova by sa mala postupne začať napĺňať v roku 2025. Projekt podľa nej v súčasnosti čaká na vydanie stavebného povolenia. "Následne víťazný architektonický ateliér spracuje dokumentáciu na uskutočnenie stavby a kraj vyhlási verejné obstarávanie na zhotoviteľa," objasnila.

Zariadenia sociálnych služieb, ktoré v objekte kraj plánuje, budú mať dve formy. Bude to pobyt pre 40 klientov a ambulantná časť s kapacitou do 20 ľudí. Pre pobyt projekt počíta so zameraním na poskytovanie služieb seniorom. "Kraj bude rokovať aj so záujemcami o poskytovanie sociálnych služieb pre ľudí so zdravotným postihnutím," konštatovala hovorkyňa.

Konateľ krajskej obchodnej spoločnosti Služby rozvoja budov BBSK Juraj Haško poznamenal, že budúci prevádzkovateľ sa môže rozhodnúť. Možnosťami je prevádzkovať len pobytové alebo ambulantné zariadenie sociálnych služieb alebo obidve služby naraz. "Oslovili sme všetkých prevádzkovateľov týchto služieb na území kraja s ponukou na poskytnutie priestorov pre tieto aktivity," potvrdil. Záujemcovia sa môžu obracať na Haška do 15. augusta, kontaktné údaje sú na oficiálnej webstránke BBSK.

Predseda BBSK Ondrej Lunter doplnil, že okrem zariadenia sociálnych služieb bude v novej budove priestor pre prevádzky obchodu a služieb, komunitné stretávanie, voľnočasové aktivity či vzdelávanie. "Na jeseň tohto roka začneme s prípravou rekonštrukcie priľahlej trafostanice, ktorá bude dodávať elektrickú energiu 13 plánovaným prevádzkam a telocvični," ukončil.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2020
S prijatou novelou zákona o hazarde sa mesto zatiaľ neoboznámilo
Novelu zákona o hazardných hrách prijali poslanci len pred niekoľkými dňami, nebolo tak možné sa s ňou zatiaľ podrobne oboznámiť. Na otázku TASR, či navrhne primátorka Zvolena Lenka Balkovičová zákaz hazardu v meste, tak v piatok odpovedal zvolenský hovorca Martin Svatuška.
viac
12.01.2021
O dotácie PSK sa budú môcť žiadatelia uchádzať v troch programoch
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v tomto roku prerozdelí v rámci svojho dotačného programu z vlastných príjmov štyri milióny eur.
viac
16.06.2021
Banskobystrická župa našla riešenie na preplnené zariadenia sociálnych služieb
Demografickú krízu a nedostatok kapacít v zariadeniach sociálnych služieb bude Banskobystrický samosprávny kraj riešiť inovatívnym spôsobom.
viac
15.08.2022
Plánujú obnoviť zariadenie sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje obnoviť zariadenie sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková s tým, že to budú bytovky v areáli Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb na Škultétyho ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %