Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.07.2019 11:10

Projekt záchytného parkoviska v Ivanke pri Dunaji podporil aj SPF


Ilustračná snímka: TASR/Tomáš Halász


V Ivanke pri Dunaji sa bude môcť postaviť záchytné parkovisko. Slovenský pozemkový fond (SPF) totiž odsúhlasil výrub drevín, ktoré sa nachádzajú na pozemku vo vlastníctve Slovenskej republiky. Fond, kde by malo parkovisko vyrásť, tento pozemok totiž pre štát spravuje.


Informoval o tom hovorca SPF Martin Kormoš. "SPF nebude stáť v ceste takýmto projektom a bude ich aj naďalej podporovať," uviedla generálna riaditeľka fondu Adriana Šklíbová. Za projektom záchytného parkoviska stoja Železnice Slovenskej republiky. V prvej etape sa počíta s výstavbou oploteného, krytého parkoviska pre 50 bicyklov a s vybudovaním 160 parkovacích miest. Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie.       

Pre parkovisko je vydané právoplatné územné rozhodnutie, a tiež je už spracovaná dokumentácia pre stavebné povolenie v rozsahu realizácie stavby, na ktorú bol vydaný schvaľovací protokol Ministerstva dopravy a výstavby SR. V súčasnosti prebieha majetkovoprávne vysporiadanie pozemkov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2020
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji znečistil podzemné vody
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji v okrese Senec v katastrálnom území časti Farná znečistil podzemné vody. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec s ministrom životného prostredia Jánom Budajom.
viac
16.06.2020
V jazerách a studniach vo Vajnoroch nepotvrdili kontamináciu
V bratislavskej mestskej časti Vajnory nepotvrdili kontamináciu vôd v studniach a vo Vajnorských jazerách z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji (okres Senec), časť Farná. Informoval o tom starosta Vajnor Michal Vlček, odvolal sa pritom na výsledky rozboru vody.
viac
05.11.2021
V Ivanke pri Dunaji zrekonštruujú verejné osvetlenie
V Ivanke pri Dunaji v okrese Senec zrekonštruujú verejné osvetlenie. Oznámil to starosta Vladimír Letenay s tým, že v najbližších mesiacoch bude spustená prvá etapa prác.
viac
10.03.2022
Župa opravuje cesty v okresoch Senec a Pezinok
Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa pustil Bratislavský samosprávny kraj (BSK). V týchto dňoch prebiehajú opravy ciest vo Svätom Jure, v Bernolákove a Ivanke pri Dunaji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %