Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.02.2022 09:40

Prostredníctvom grantovej výzvy prerozdelia na kultúru 150 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Grantovú výzvu zameranú na podporu kultúry a kreatívneho priemyslu a na zmiernenie dosahov pandémie nového koronavírusu vyhlásilo mesto Košice a nezisková organizácia Creative Industry Košice (CIKE) aj tento rok. Prerozdelí sa celkovo 150 000 eur.


Zámerom výzvy je podpora a rozvoj talentu a kultúrneho dedičstva prostredníctvom podpory projektov jednotlivcov a organizácií pôsobiacich v kultúrnom a kreatívnom priemysle (KKP) v Košiciach. „Hlavnými prioritami výzvy sú stabilizácia sektora KKP, podpora trvalo udržateľného rozvoja, porozumenia a tolerancie, ale tiež posilňovanie práce v partnerstve a zvyšovanie kvality verejného priestoru. Dôraz sa kladie na vysokú kvalitu obsahu, výsledkov, realizácie a dosahu projektov,“ povedal hovorca mesta Vladimír Fabian.

Podporené budú výlučne projekty, ktoré sa primárne týkajú kultúry a kreatívnych odvetví. Subjekty a jednotlivci, ktorí v tejto oblasti nepôsobia, nie sú oprávnenými žiadateľmi. Magistrát pripomína, že pôsobnosť a realizácia projektov sú striktne viazané na územie Košíc.

Grantová výzva predstavuje od roku 2014 nástroj mesta Košice, prostredníctvom ktorého podporuje nezávislých kultúrnych operátorov s odkazom na dedičstvo titulu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013.

Žiadosti v rámci výzvy môžu záujemcovia podávať do 28. februára. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke CIKE.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2017
Košice vyčlenili viac financií na rozvoj kultúry
V grantovej výzve na podporu rozvoja kultúry pre rok 2017 pripravilo mesto Košice vyššiu čiastku ako po minulé roky – celkovo 250 000 eur.
viac
01.12.2017
Grantová výzva na podporu kultúry v Košiciach na rok 2018 je otvorená
Od stredy 29. novembra môžu kultúrne organizácie, kultúrni operátori a individuálni žiadatelia predkladať žiadosti v grantovej výzve na podporu rozvoja kultúry pre rok 2018. Uzávierka predkladania žiadostí je stanovená na 8. január 2018.
viac
08.03.2019
Mesto Košice zverejnilo výzvu na podporu kultúry v tomto roku
Mesto Košice zverejnilo grantovú výzvu na podporu kultúry v tomto roku. Ako TASR informovala hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová, žiadosti môžu predkladať kultúrne organizácie, kultúrni operátori a individuálni žiadatelia do 5. apríla. Vyhodnotenie bude v júni.
viac
12.05.2022
Košice vyhlásili grantovú výzvu na podporu kultúrnych a športových podujatí
Verejnosť môže participovať na kultúrnych a športových podujatiach pre deti a mládež v Košiciach aj prostredníctvom grantovej výzvy, ktorú vyhlásilo mesto Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %