Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.11.2019 02:10

Prvé lyžiarske stredisko na Liptove spustilo zasnežovanie


Ilustračná snímka: (tasr.sk)


V lyžiarskom stredisku v Demänovskej Doline spustili v pondelok zasnežovanie. Ide o prvé stredisko na Liptove, ktoré začalo prípravu na nadchádzajúcu zimnú sezónu.


"Začali sme už skoro ráno, ak to počasie dovolí, chceli by sme pokračovať ďalej. Teploty sú, ale dosť slabé. Na Lukovej bolo mínus dva a pol stupňa, na Chopku mínus štyri a pol," uviedol vedúci lyžiarskych tratí a zasnežovania v stredisku Jasná Martin Kupčo.       

Na pustenie snežných diel sa už pripravujú aj strediská vo Vysokých Tatrách. "Zasnežovanie je jasnou predzvesťou príchodu novej sezóny, ktorá by mala v Jasnej a na Štrbskom Plese začať už koncom novembra," doplnila Jana Pisarčíková z Tatry mountain resorts.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
Bezplatná doprava s novinkami
Liptov aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky Ski & Aqua busov. Novinkami oproti minulej sezóne sú napríklad vyššia frekvencia liniek v hlavnej sezóne, zefektívnenie procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov a aj nová linka CITY BUS.
viac
30.11.2018
Zima spojila Čechov a Slovákov
Tradičný štart zimnej sezóny na vrchole Chopka tentokrát nespojil len Liptákov a Horehroncov, ale aj Čechov a Slovákov. Pri príležitosti 100. výročia Československa otvorili na Chopku zimnú sezóny vskutku netradične.
viac
16.02.2019
Na Liptove sa lyžuje najvýhodnejšie
Podľa prieskumu nemeckého internetového obchodu shopalike.sk je najvýhodnejším lyžiarskym strediskom na Slovensku, kde za svoje peniaze dostanete najviac lyžiarskych kilometrov, stredisko Jasná (Chopok Sever a Chopok Juh).
viac
09.12.2023
Na Liptove sprístupnili aj bežkárske trasy
Na Liptove sa už týždeň lyžuje na zjazdových tratiach v Jasnej. Od víkendu pribúdajú aj ďalšie otvorené lyžiarske strediská, ale na svoje si konečne prídu aj milovníci bežeckého lyžovania. V Jasnej už sprístupnili aj bežecké trasy v lokalite Zadné vody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %