Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.11.2019 06:05

Prvé vianočné stánky otvoria v centre mesta už tento piatok


Ilustračná snímka, zdroj: ziar.sk


Centrum Žiaru nad Hronom bude aj počas tohtoročného adventu patriť vianočným trhom. Tie budú tento rok od 16. do 23. decembra. V predstihu však budú otvorené stánky s občerstvením.


Na Námestí Matice slovenskej ich budú môcť obyvatelia navštíviť už tento piatok 29. novembra.       

"Stánky s vianočnými výrobkami budú otvorené od 10.00 do 18.00 h, stánky s občerstvením až do 20.00 h," informuje mesto na svojej internetovej stránke. Prvé stánky s tradičnými nápojmi a jedlami budú otvorené tento piatok, ďalšie štyri od štvrtka 5. decembra. Od 16. decembra už záujemcovia na trhoch nakúpia aj rôzne darčeky či dekorácie.       

V stredu 18. decembra bude námestím rozvoniavať vianočná kapustnica, ktorú budú variť súťažné tímy. Súčasťou programu vianočných trhov bude aj obľúbený primátorský punč, ktorý sa bude variť vo štvrtok 19. decembra. Výťažok z oboch podujatí poputuje na dobročinné účely.

"Výťažok z predaja kapustnice pôjde tento rok osamelému rodičovi, ktorý má v opatere zdravotne postihnuté dieťa a výťažkom z predaja primátorského punču sa obdaruje subjekt, ktorý vykonáva činnosť v sociálnej oblasti," avizuje samospráva.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2016
Na hrade Šášov objavili unikátne nálezy
Dobrovoľníkom, ktorí pracujú na záchrane hradnej zrúcaniny Šášov, sa pred pár dňami podarili unikátne objavy.
viac
12.12.2020
Vianočné trhy budú otvorené do 22.00 h. Ale až budúci rok
Obyvatelia Žiaru nad Hronom si budú môcť atmosféru vianočných trhov v budúcom roku vychutnať dlhšie. Poslanci mesta na štvrtkovom (10. 12.) mestskom zastupiteľstve schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktorým predĺžili predaj občerstvenia a stravovania na vianočných trhoch do 22.00 h
viac
13.10.2023
Žiarsky jarmok prináša remeselnú uličku i tvorivé dielne
V Žiari nad Hronom sa vo štvrtok (12. 10.) začal tradičný Žiarsky jarmok, ktorého súčasťou sú tento rok i župné trhy. Návštevníci sa môžu tešiť aj na folklórny program, remeselnú uličku či tvorivé dielne.
viac
13.12.2023
Vianočné trhy budú sprevádzať koncerty aj živý betlehem
Námestie Matice slovenskej v Žiari nad Hronom je v týchto dňoch dejiskom vianočných trhov. Okrem predajných stánkov sa môžu obyvatelia a návštevníci mesta tešiť aj na bohatý sprievodný program, ktorý pripravilo mestské kultúrne centrum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %