Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
31.01.2023 07:45

Prvú etapu výstavby plavárne ukončili


Vizualizácia projektu.


Prvú etapu výstavby novej krytej plavárne v Lučenci zhotoviteľ stavby už ukončil. Hotové sú zemné a výkopové práce, celý projekt je tak približne vo svojej tretine. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala samospráva.


"Plaváreň má taktiež vybudované svoje základy a ukončené sú aj inžinierske práce. V súčasnosti sa pracuje v budúcom suteréne stavby a začínajú sa budovať zvislé nosné konštrukcie spodnej stavby," priblížilo mesto. Výstavba podľa samosprávy pokračuje bez výrazných komplikácií a realizovaná je v súlade s uzavretou zmluvou.

Výstavbu plavárne realizuje lučenecká spoločnosť Construct, celkový rozpočet projektu predstavuje viac ako 5,5 milióna eur. Samospráva na krytú plaváreň získala z Fondu na podporu športu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur, zvyšok financuje z vlastných a úverových zdrojov.

Nová krytá plaváreň v Lučenci vyrastie v blízkosti mestského kúpaliska a ďalších športovísk. Jej súčasťou bude 25-metrový bazén so šiestimi plaveckými dráhami i wellness centrum. Kapacita plavárne je projektovaná na 150 osôb, vzniknúť tu má približne 20 nových pracovných miest.

Výstavba novej plavárne v Lučenci odštartovala vlani v auguste, dokončená by mala byť tento rok. Niekdajšiu krytú plaváreň vo Vidinej zatvorilo mesto pre jej nevyhovujúci stav ešte v roku 2015.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2020
Prvá etapa revitalizácie Slanického ostrova sa blíži do cieľa
Na Slanickom ostrove umenia sa po zime opäť rozbehli práce. Do nástupu leta by mala byť ukončená prvá etapa jeho revitalizácie s podporou Žilinskej župy a štátnych dotácií na rozvoj regiónu.
viac
01.12.2021
Prvá etapa sanačných prác v areáli Chemko Strážske je ukončená
Necelý mesiac od nástupu Záchrannej brigády HaZZ v Humennom a Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Jasove, boli sudy s obsahom PCB látok a vedľajších produktov tvorených destilačnými zvyškami z výroby PCB z lokality „Ošipáreň“ odstránené a uložené v certifikovaných ADR kontajneroch.
viac
10.06.2022
Ukončili prvú etapu obnovy historickej budovy gymnázia
V týchto dňoch ukončili jednu zo štyroch etáp rekonštrukcie viac ako 100-ročnej historickej budovy krajského Gymnázia J. Francisciho Rimavského v Levoči. Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová informovala, že zámerom projektu je sanácia objektu proti vlhkosti.
viac
27.07.2023
Výstavba plavárne bude drahšia, predĺži sa o približne dva mesiace
Výstavba krytej plavárne v Lučenci bude pravdepodobne drahšia a predĺži sa o približne dva mesiace. Dôvodom sú práce navyše, ktoré treba podľa zhotoviteľa vykonať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %