Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.05.2016 03:15

Prvý tohtoročný Trnavský piknik bude na kalvárii


Pozvánka.


Po Ružovom parku a Botanickej záhrade našlo obľúbené podujatie Trnavský piknik opäť nový priestor, ktorý ožije atmosférou pohody – tento raz to bude park pri kalvárii.


V príjemnom prostredí pod storočnými stromami sa nájde dostatok miesta pre desiatky Trnavčanov, ktorí sa so svojimi rodinami a priateľmi vyberú stráviť pekné nedeľné popoludnie. Môžete sa k nim pridať aj vy 15. mája 2016 medzi  13. a 19. hodinou.

Recept na vydarený piknik je jednoduchý: prineste si deku, jedlo, pitie a ak máte chuť, pribaľte si aj nejakú loptu, bedminton či spoločenskú hru. V prípade, že si chcete užiť naozaj pohodový deň, nemusíte ani nič pripravovať – chutné občerstvenie si kúpite priamo na mieste.

Nudiť sa nebudú staršie ani mladšie ročníky – pripravený bude detský kútik, maľovanie a chodenie po lane, ale i komentované prehliadky po kalvárii, na ktorých sa záujemcovia dozvedia viac  o jej histórii a význame. Divadlo ZkuFraVon predstaví rodinnú hru s názvom Príbehy z maringotky a bude sa tiež súťažiť o najlepší sladký alebo slaný koláč. Ak sa chcete do súťaže zapojiť, pošlite svoj recept e-mailom na adresu info@lulusbakery.sk a ako predmet uveďte "Trnavský piknik - súťaž". O víťazovi rozhodne porota priamo na pikniku. Hudobným vystúpením spríjemní podujatie Ado Juráček, no najväčšou udalosťou bude zrejme koncert speváčky Katarzia spolu so známym bubeníkom Martinom Valihorom.

Piknikovanie je však hlavne o pohode a oddychu, preto je len na vás, ako tento čas využijete – či si budete užívať sprievodné akcie, alebo dáte prednosť ležaniu v tráve či rozhovorom s priateľmi, ktorých ste už dlhšie nevideli, no práve tu ich zaručene stretnete. Oproti veľkým, anonymným mestám má totiž Trnava výhodu rodinnej atmosféry, ktorá je pre podujatia ako Trnavský piknik príznačná.

 

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Magistrát hľadá dobrovoľníkov na sčítanie bezdomovcov
Historicky prvé sčítanie ľudí bez domova v Bratislave sa uskutoční 9. novembra, cieľom je zreálniť ich počet v hlavnom meste.
viac
25.11.2016
Primátor mesta Ján Ragan si cení prvenstvo v rebríčku transparentnosti
Primátor Vranova nad Topľou si cení, že samospráva bola vyhodnotená ako najtransparentnejšia. Vyplýva to z tohtoročného rebríčka transparentnosti 100 najväčších miest na Slovensku, ktorý vo štvrtok (24. 11.) predstavila mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS).
viac
02.12.2016
"Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2016" a "Primátor/Starosta Slovenska 2016"
Blahoželáme víťazom a ďakujeme každému, kto sa zapojil do súťaží! Ďakujeme všetkým hlasujúcim i návštevníkom portálu za všetky hlasy pre mestá a obce, podporné odkazy pre primátorov a starostov.
viac
06.06.2017
Trnava sa stala Európskym mestom stromov 2017
Mesto úspešne rieši problém s nedostatkom prírodného zázemia intenzívnou výsadbou stromov priamo v meste. Za túto snahu a starostlivosť o zeleň udelila Trnave Európska arboristická rada (EAC) titul Európske mesto stromov 2017.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %