Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.02.2020 12:20

Prvý verejný zber nepotrebnej elektroniky vo Svidníku zaznamenal úspech


Snímka zdroj: (msú).


Prvý verejný zber nepotrebnej elektroniky sa v meste Svidník uskutočnil 19. februára 2020, vyzbierala sa približne 1 tona spotrebičov.


Svidníčania mali možnosť vyložiť nepotrebnú elektroniku ku kontajnerom alebo na iné viditeľné miesto a tak sa ekologickým spôsobom zbaviť toho, čo im v domácnosti už nie je nápomocné. Elektroniku si prevezme firma Elektro recycling a odvezie ju na ďalšie spracovanie.

O samotný zber sa postarali Technické služby mesta Svidník, ktoré naplnili dve autá dvakrát technikou a vyviezli na Zberný dvor vo Svidníku. Medzi vyhodené veci patrí: práčka 10 ks, chladnička 5 ks, televízor 23 ks , tlačiareň 3 ks, monitor 3 ks, vysávač 6 ks, mikrovlná rúra 4 ks, rádio 10 ks, kanvica 2 ks.

Ďakujeme každému, kto sa zapojil a všetkých, ktorí nestihli alebo nemali teraz nič na vyhodenie ubezpečujeme, že po pozitívnom prijatí tohto zberu budeme takúto aktivitu občasne opakovať.

Autor: (Kristína TCHIROVÁ, MSÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2016
Vývoz odpadu – ako bude prebiehať v mestách počas veľkonočných sviatkov?
Veľkonočné sviatky sú tu onedlho a pravdepodobne si už mnoho z vás zveľaďuje a upratuje svoju domácnosť. S tým súvisí aj zbavovanie sa bežného zmesového komunálneho odpadu či odpadu, ktorý patrí do triedeného zberu.
viac
19.05.2016
Je možné neprodukovať komunálny odpad? - časť odpad z domácností
Zamysleli ste sa už niekedy nad tým, koľko odpadu vyprodukuje človek za deň? Štatistiky Eurostatu za rok 2014 poukazujú na to, že každá osoba na Slovensku ročne vyprodukuje 321 kg odpadu.
viac
11.03.2021
Svidník eviduje pokles bioodpadu v komunálnom odpade
Mesto Svidník eviduje pokles bioodpadu v komunálnom odpade. V januári dostali obyvatelia plastové nádoby na jeho zber. Doposiaľ bolo podľa primátorky Marcely Ivančovej vyseparovaných približne 23 ton bioodpadu.
viac
28.04.2021
Vo Svidníku sa pri zbere kuchynského odpadu inšpirovali zahraničím
Od nového roka začali s povinným triedením kuchynského odpadu aj vo východoslovenskom okresnom meste Svidník. Samosprávam ukladá takúto povinnosť zákon, pričom počas prvých šiestich mesiacov môžu mestá a obce na základe rozhodnutia ministerstva životného prostredia systém zlepšovať a vylaďovať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %