Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.06.2020 01:40

PSK má byť "smart", efektívnejší a inovatívnejší


Úrad Prešovského samosprávneho kraja.


Zefektívnenie verejnej správy má byť výsledkom projektu "Smart PSK – Kvalitnejšia budúcnosť", s ktorým Prešovský samosprávny kraj (PSK) uspel vo výzve ministerstva vnútra Inteligentnejší a lepší samosprávny kraj.


Súčasťou aktivít krytých sumou 3,1 milióna eur má byť zavedenie nových prístupov a informačno-technologických nástrojov, zvýšenie kvalít dvoch vybraných stredných škôl či vzdelávanie zamestnancov kraja "šité na mieru". O projekte informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

„Projekt sa bude realizovať prostredníctvom štyroch aktivít. Tie pozostávajú z nastavenia procesov, zavedenia systémov a politík, taktiež zavedenia systémov riadenia kvality, vzdelávania zamestnancov, ale aj vybudovania a podpory implementačnej kapacity pre Iniciatívu Catching-up regions,” priblížila rámec projektu s tým, že Úrad PSK už počas prípravného roka niektoré z procesov zaviedol. Ako príklad uviedla vznik odboru strategického rozvoja a projektového riadenia.

V rámci hodnotenia kvality sa má na dvoch vybraných krajských stredných školách zaviesť spoločný systém, tzv. model CAF. „Jeho úlohou je zvýšiť kvalitu a efektívnosť na jednotlivých školách, tiež umožniť rozvíjanie schopností a zručností zamestnancov,” vysvetlila.

Pri vzdelávaní tiež kraj počíta s účasťou svojich zamestnancov na medzinárodných konferenciách. „Víziou je inšpirovať sa príkladmi dobrej praxe v zahraničí a implementovať ich v Prešovskom kraji,” predstavila Heilová očakávania.

Ako k projektu uviedol predseda PSK Milan Majerský, kraj počas prípravného roka zmenil nielen organizačnú štruktúru, ale aj niektoré vnútorné procesy. „Od implementácie si sľubujem efektívnejšie fungovanie verejnej správy a zjednodušenie procesov na všetkých úrovniach. Zároveň som presvedčený, že vo vzťahu k občanovi sa nám vďaka tomuto projektu podarí byť otvorenejšou samosprávou,” uzavrel.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
02.03.2021
Študenti pomáhajú svojim učiteľom
Mladí ľudia z Petržalského mládežníckeho parlamentu uzatvorili prvý cyklus webinárov pre učiteľov základných a stredných škôl s názvom „Ako kreatívne používať online nástroje vo vyučovaní”.
viac
26.03.2021
Zefektívnenie fungovania verejnej správy
Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR na svojej webovej stránke zverejnil odkaz na promo video modelu CAF, ktorý je zameraný na organizácie verejnej správy, ktorého zavedenie napomáha organizácii zefektívniť svoje fungovanie.
viac
17.06.2021
Prešovský kraj hľadá Naj online učiteľov stredných škôl
Prešovský samosprávny kraj vyhlasuje anketu Naj online učiteľ PSK za školský rok 2020/2021. Jej zámerom je vyzdvihnúť prácu učiteľov stredných škôl v kraji počas dištančnej výučby, na ktorú museli prejsť školy počas pandémie koronavírusu. Na toto ocenenie učiteľov nominujú ich žiaci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %