Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.01.2023 02:05

PSK patrí medzi najlepších zamestnávateľov Slovenska


Snímka zdroj: PSK


Prešovský samosprávny kraj (PSK) sa prvýkrát zaradil medzi päť najlepších zamestnávateľov Slovenska. Do najužšieho výberu za rok 2022 sa dostal v kategórii Štátna a verejná správa, kde napokon obsadil štvrtú priečku.


Anketu Najzamestnávateľ vyhlasuje už 11 rokov najväčší pracovný portál profesia.sk a radí sa k najprestížnejším na Slovensku.

Najlepší zamestnávatelia roka 2022 podľa portálu profesia.sk sú známi. Vyhlásení boli v desiatich rôznych oblastiach ako je zdravotníctvo, stavebníctvo, doprava, cestovný ruch, obchod a služby, IT, priemysel, bankovníctvo, zdieľané služby a tiež Štátna a verejná správa. V tejto kategórii sa o titul uchádzalo celkovo dvadsať nominovaných firiem, resp. orgánov verejnej správy a medzi nimi aj Prešovský samosprávny kraj. Z užšieho výberu desiatich semifinalistov vzišli v Bratislave počas slávnostného udeľovania ocenení (26.1.) piati finalisti a neskôr i celkový víťaz. Súčet hlasov od verejnosti napokon prešovskej župe v prestížnej celoslovenskej ankete vyniesol štvrté miesto.

„Anketa ukázala, že sme dobrým a spoľahlivým zamestnávateľom, ktorý pre zamestnancov vytvára čo najlepšie pracovné podmienky a prostredie pre kariérny i osobnostný rast. Vďaka tomu môžu svoju prácu vykonávať nielen odborne a zodpovedne, ale aj tímovo, s nasadením a chuťou robiť prospešné veci pre ľudí v našich regiónoch. V TOP 5 tejto ankety Najzamestnávateľ sme sa ocitli vôbec prvýkrát a je to pre nás odmena za úsilie, ktoré sme posledné obdobie vynaložili v oblasti rozvoja ľudských zdrojov, ale aj veľkým povzbudením sa v tomto smere ešte zlepšovať,“ povedal k oceneniu predseda PSK Milan Majerský.

Hlasujúci v prípade krajskej samosprávy ocenili viacero jej benefitov, ktoré svojim zamestnancom poskytuje. Vyzdvihli dobré meno samosprávy, pracovnú istotu i zázemie, ktoré poskytuje. Ocenili napríklad bezplatné vzdelávanie, sociálnej benefity a príspevky, ako aj  postupnú rekonštrukciu budovy sídla krajskej samosprávy či zabezpečenie motivačného pracovného prostredia.

Prešovský samosprávny kraj patrí medzi najväčších zamestnávateľov na svojom území. Vo svojich 127 organizáciách zamestnáva vyše 6 300 ľudí, a to v rôznych oblastiach – v školstve, kultúre, doprave aj v sociálnej sfére. V rámci výkonu rozsiahlej agendy samotný Úrad PSK koordinuje činnosť svojich inštitúcií, zabezpečuje organizačné, administratívne úlohy krajského zastupiteľstva a sieťuje partnerov vyššieho územného celku. Do ankety Najzamestnávateľ sa prešovská župa zapojila po prvýkrát a vo svojej kategórii sa ocitla medzi TOP 5 najlepších spolu so Sociálnou poisťovňu, Trnavským a Banskobystrickým samosprávnym krajom a mestom Bratislava.

Autor: Daša Jeleňová, hovorkyňa PSK


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2017
Zahlasujte v jubilejnom 15. ročníku ankety Strom roka
Do konca septembra 2017 môžu záujemcovia poslať hlas jednému z dvanástich stromov - finalistov ankety Strom roka  a podporiť tak jeho ošetrenie.
viac
16.01.2020
Porota a verejnosť rozhodli o najlepších v cestovnom ruchu v PSK
Laureátov vybrala verejnosť v online hlasovaní, ako i odborná porota na neverejnom zasadnutí v sídle Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.
viac
30.11.2020
Anketu Najlepší v cestovnom ruchu PSK prispôsobili koronakríze
Siedmy ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Tradičné kategórie tento rok nahradia len dve, reagujú tak na situáciu okolo nového koronavírusu.
viac
25.06.2021
PSK získal druhé miesto v národnej súťaži o naj propagačný materiál
Prešovský samosprávny kraj uspel v celoslovenskej prestížnej súťaži o najkrajšiu knihu a propagačný materiál o Slovensku za rok 2020. So svojou brožovanou publikáciou Sestry Prešovského kraja, ktorá vznikla k rovnomennému projektu v spolupráci s fotografom Jánom Štovkom, kraj získal druhé miesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %