Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.09.2022 07:45

PSK prerozdelil z nadačného fondu viac ako 9000 eur na podporu núdznych rodín


Ilustračná snímka.


Nadácia Prešovského samosprávneho kraja pre podporu rodiny prerozdelila ďalšie financie medzi núdzne rodiny v kraji. Hovorkyňa kraja Daša Jeleňová informovala, že tentoraz pomohla v 17 prípadoch a medzi žiadateľov prerozdelila vyše 9000 eur.


"Peniaze najčastejšie využijú na dofinancovanie rehabilitácií pre choré deti či zabezpečenie základných životných potrieb. Nadácia prvýkrát poskytla finančnú pomoc aj zo svojho nadačného fondu, a to rodine z obce Soľ, ktorej požiar zničil dom," priblížila hovorkyňa.

Dodala, že nadácia podporila všetky zaevidované žiadosti. Kraj zdroje nasmeroval do rôznych oblastí, od zdrojov tepla pre núdzne rodiny, cez oblečenie, nájom, školské potreby, či na nákup a opravu striech. Jednotlivé rodiny tak získali finančné prostriedky od 200 do 1000 eur, pričom sedem žiadostí bolo z Prešovského, štyri z Popradského a dve z Vranovského okresu. "Po jednej žiadosti to bolo z okresov Humenné, Snina, Levoča a Bardejov," dodala hovorkyňa.

Celkovo od svojho založenia v roku 2019 podporila už vyše 410 žiadateľov o pomoc. Rozdelila medzi nich viac ako 235 000 eur. Žiadosti o finančnú či nefinančnú pomoc prijíma nadácia celoročne. Všetky informácie pre žiadateľov zverejňuje na svojom webovom sídle www.nadacia-psk.sk. "Taktiež je celoročne otvorená pre sponzorov a donorov, ktorí sa môžu k pomoci núdznym pripojiť či už formou vecného alebo finančného daru," uzatvára Jeleňová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila takmer 120 000 eur
Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny rozdelila za dva roky svojho pôsobenia takmer 120 000 eur. Pomoc smerovala rodinám v celom kraji, ktoré sa ocitli v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenciálnej núdzi.
viac
05.03.2021
Nadácia PSK zriaďuje nadačný fond na riešenie krízových situácií
Správna rada Nadácie PSK pre podporu rodiny zasadala už po siedmykrát za účelom prerozdelenia finančných prostriedkov medzi žiadateľov o pomoc.
viac
21.05.2021
Prešovský kraj pomohol ďalším rodinám v núdzi
Ďalších takmer 17-tisíc eur rozdelila Nadácia PSK pre podporu rodiny. A to celkovo 29 rodinám v Prešovskom samosprávnom kraji, ktoré sa ocitli v núdzi aj v dôsledku celosvetovej pandémie.
viac
08.10.2022
Krajská nadácia spája sily s Úradom komisára pre deti
Úrad komisára pre deti a Nadácia PSK pre podporu rodiny budú spolupracovať pri poskytovaní pomoci i poradenstva. Prvým výstupom je výmena informácií i prepojenie webových sídiel, ktoré má pomôcť najmä rodinám s deťmi so zdravotným znevýhodnením či deťom z marginalizovaných rómskych komunít.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %