Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
08.01.2024 08:50

Psy budú mať prístup do Parku J. A. Baťu na vôdzke


Ilustračná snímka, zdroj: Animals.sk


Psičkári budú mať nakoniec prístup so svojimi psami do Parku J. A. Baťu v Partizánskom, a to na vôdzke. Úpravu príslušného všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré pôvodne počítalo s úplným zákazom, prijala samospráva po podnetoch od obyvateľov.


Pôvodné znenie miestnej normy schválili mestskí poslanci koncom júna 2023. Aktualizáciou mesto rozšírilo miesta, kde je voľný pohyb so psom zakázaný, ako aj kde je vstup so psom zakázaný. Vstup so psom samospráva zakázala aj do Parku Jana Antonína Baťu na Námestí SNP. "Tento zákaz mesto navrhlo najmä z dôvodu, že niektorí psičkári neupratujú po svojich psoch, pričom park sa nachádza v blízkosti škôl a deti ním nielen prechádzajú, ale ho aj využívajú v rámci vyučovania," pripomenula radnica.         

Aktualizácia VZN podľa nej vyvolala nevôľu a kritiku medzi majiteľmi psov príslušnej mestskej časti. Na základe stretnutia obyvateľov i členov výboru mestskej časti Centrum - Baťovany mesto navrhlo úplný zákaz zrušiť a umožniť vstup so psom do parku na vôdzke. "Zároveň prisľúbilo, že do parku umiestni nádoby na psie exkrementy a pri vstupe inštaluje tabule o tom, ako sa majú ľudia správať," ozrejmila radnica.         

Ak sa situácia po umiestnení nádob a tabúľ nezlepší a park bude plný exkrementov, mesto sa vráti k predošlému zákazu vstupu so psom do parku.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2017
V parku v centre chcú osadiť miniatúry hradu a mohyly
Turistické trasy pre peších i cyklistov, tiež pamiatky a zaujímavosti na území Mikroregiónu Valašskomeziříčsko-Kelečsko a mesta Partizánske by mal mapovať nový ucelený materiál.
viac
25.08.2017
Mesto chce v rámci nového projektu zatraktívniť Park M. R. Štefánika
Mesto Partizánske sa pokúsi získať nenávratný finančný prostriedok z Fondu mikropojektov Európskej únie na realizáciu cezhraničného projektu, ktorý je zameraný na podporu turizmu a propagáciu historického, kultúrneho a prírodného dedičstva.
viac
11.07.2023
Psy do Parku J. A. Baťu a Vodného hradu po novom nepustia
Majitelia nebudú môcť po novom vodiť svoje psy do Parku J. A. Baťu na Námestí SNP v Partizánskom i areálu Vodného hradu v Šimonovanoch.
viac
13.09.2023
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu. Ďalšia etapa prác zahŕňa vybudovanie priestoru pre voľnočasové aktivity, náklady na realizáciu odhadla radnica na viac ako 320.000 eur, uchádzať sa bude i o mimorozpočtové zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %