Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
14.03.2020 01:00

Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe


Ilustračná snímka: (int.).


Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. Informovala Laura Krošláková z púchovského MÚ.


„Služba bude spočívať v zabezpečení nákupu základných potravín, drogérie a liekov pre občana, ktorý o túto službu požiada. Konkrétna osoba poskytujúca službu sa občanovi legitimuje občianskym preukazom. Občan bude vopred informovaný, kto z poverených k nemu príde,” uviedla Krošláková.

Bezplatnú službu pod záštitou mesta bude púchovská samospráva poskytovať predovšetkým osamelým občanom, zdravotne ťažko postihnutým, zdravotne ohrozeným seniorom, prípadne občanom nachádzajúcim sa v povinnej karanténe.

„Mesto verí, že týmto opatrením pomôže občanom, ktorí to najviac potrebujú, a zmierni tým ich v súčasnosti komplikovanú situáciu. V prípade záujmu o túto službu alebo účasti na pomoci musia obyvatelia kontaktovať sekretariát mesta,” dodala Krošláková.

K podobnému kroku pristúpila aj obec Kláštor pod Znievom (okres Martin). Starší občania budú mať od pondelka (16. 3.) možnosť využiť službu obce na zabezpečenie základných nákupov. Informovala o tom pracovníčka obecného úradu Lucia Kuželová.      

Doplnila, že občania budú môcť od 8.00 h do 11.00 h telefonicky kontaktovať pracovníka obecného úradu. „Môžu mu nahlásiť, čo potrebujú kúpiť - základné potraviny, hygienické potreby, lekárenský tovar. Pracovník urobí nákup a v popoludňajších hodinách ho občanom rozdistribuuje. Na základe bločku mu potom za nákup zaplatia,” uviedla Kuželová.

„Chceme uchrániť najrizikovejších, ktorými sú starší občania. Pre nich by nákaza mohla znamenať vážne zdravotné problémy. Preto by sme ich chceli vyzvať, aby sa zdržiavali doma a v rámci svojej ochrany využili túto službu obecného úradu,” vysvetlila starostka obce Erika Cintulová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
V rámci iniciatívy Rozdaj sa dostali rodiny potraviny a drogériu
Viceprimátor Prešova a štyria mestskí poslanci pokračujú s roznášaním potravín a drogérie pre ľudí, ktorí majú v týchto dňoch problém zabezpečiť si základné výrobky dennej spotreby. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
14.04.2020
Kríze sa najlepšie čelí tvárou v tvár
Situácia s pandémiou COVID-19 sa mení každý deň. Aby mestá a kraje ochránili svojich obyvateľov, musia rýchlo prijímať kvalitné opatrenia. Na tých sa však nedá dohodnúť bez diskusie – no ako všetko dôkladne prebrať, ak sa nemáme stretávať?
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
24.10.2020
Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov
Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %