Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
08.04.2020 12:15

Radnica investuje 350 000 eur do rekonštrukcie hasičských zbrojníc


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Považská Bystrica investuje v tomto roku 350 000 eur do rekonštrukcií a výstavby šiestich hasičských zbrojníc. Radnica získala 180 000 eur ako dotáciu z ministerstva vnútra, ďalších 170 000 eur investuje z vlastných zdrojov.


Podľa považskobystrického primátora Karola Janasa je mesto výnimočné v tom, že na jeho území pôsobí desať dobrovoľných hasičských zborov. S výnimkou Podmanína sú dobrovoľní hasiči vo všetkých mestských častiach.      

„Spolupráca s nimi je naozaj vynikajúca, a to nielen pri požiaroch, povodniach a iných prírodných katastrofách, ale aj teraz, v čase koronakrízy, keď nám neustále pomáhajú pri dezinfekcii nemocnice, zastávok MHD, odpadových nádob, lavičiek, mestského úradu. Dokonca dezinfikujú aj priestory kostola Návštevy panny Márie,“ skonštatoval Janas.      

Najväčšiu investíciu, takmer 100 000 eur, si vyžiada kompletná rekonštrukcia hasičskej zbrojnice v mestskej časti Milochov. Podľa poslanca za Milochov Jána Kunovského je budova terajšej zbrojnice vo veľmi zlom stave. Do roku 1979 slúžila ako obecný úrad, Milochov bol dovtedy samostatnou obcou. Z budovy sa stala pošta, neskôr sa do nej nasťahovali dobrovoľní hasiči.       

„Som veľmi rád, že mesto zareagovalo na výzvu ministerstva a naša zbrojnica sa dostala do plánu opráv. Okrem výmeny okien sa opraví aj strecha, budova sa celá skultúrni, zateplí a pribudne tu aj prístavba, kde budeme parkovať nové vozidlo Iveco Daily,“ doplnil poslanec.      

Okrem Milochova sa bude vo veľkom budovať a obnovovať aj v ďalších piatich prímestských častiach. V Praznove zbúrajú starú a postavia novú zbrojnicu, ktorej súčasťou bude aj garáž a sociálne zariadenie pre hasičov. V Podvaží opravia strechu a vnútorné priestory, v Považskej Teplej budujú prístrešok pre automobil. V mestskej časti Zemiansky Kvašov postavia garáž a v Dolnom Moštenci vymení radnica okná a objekt hasičskej zbrojnice zateplí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2019
V Považskej Bystrici zrekonštruujú tri a postavia ďalšie tri hasičské zbrojnice
Dobrovoľní hasiči v šiestich mestských častiach Považskej Bystrice sa v tomto roku dočkajú rekonštrukcie, prestavby či výstavby nových hasičských zbrojníc. Z celkových predpokladaných nákladov asi 290.000 eur získalo mesto dotáciu 180.000 eur z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.
viac
08.06.2020
Dobrovoľní hasiči dostali cisternu, mesto im postaví aj garáž
Dobrovoľní hasiči z liptovskomikulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová budú pri zásahoch využívať novú hasičskú cisternu.
viac
11.11.2020
Mesto získalo 736 946 eur z nórskych fondov na opravu kaštieľa
Mesto Želiezovce získalo 736.946 eur z grantového mechanizmu EHP a Nórska na obnovu strechy a severovýchodného krídla kaštieľa v Želiezovciach. Potvrdila to vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.
viac
18.11.2020
O dotáciu na obnovu školských jedální požiadalo 2194 záujemcov
O dotáciu na obnovu školských jedální požiadalo 2194 záujemcov. Potvrdil to odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %