Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
26.07.2023 02:25

Radnica rozmiestnila po meste kontajnery na malý elektrický odpad


Ilustračná snímka.


Obyvatelia Partizánskeho môžu po novom vyhodiť malé nepotrebné elektrické zariadenia i do špeciálnych kontajnerov. Prvých päť nádob rozmiestnila radnica vo vybraných lokalitách mesta, ich počet ešte zvýši. Informoval o tom primátor Jozef Božik.


"Kontajnery pribudli vo Veľkých Bieliciach, Štrkovci, Centre- Baťovanoch, na sídliskách Luhy I a Šípok. V najbližšom čase bude počet kontajnerov doplnený na 12," uviedol Božik.

Nádoby na elektroodpad pripravilo mesto v spolupráci s organizáciou zodpovednosti výrobcov Envidom. Do kontajnerov môžu obyvatelia vyhodiť malé kuchynské spotrebiče, elektrické a elektronické hračky, hudobné nástroje, IT zariadenia, spotrebiče na osobnú hygienu, mobilné telefóny, klávesnice z počítačov a iné zariadenia, ktoré sa zmestia do vhadzovacieho otvoru. Nepatria tam žiarovky, žiarivky, batérie, televízory a monitory. Radnica v tejto súvislosti pripomína, že elektroodpad môžu obyvatelia zaniesť i na zberný dvor.

Náklady na odvoz a recykláciu elektrodpadu, rovnako ako náklady na obstaranie nádob hradí organizácia.

"Aktivitou sa mesto snaží zvýšiť mieru triedenia, a tak zvýšiť ochranu životného prostredia," dodal Božik.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Je investovanie do podzemných kontajnerov správnym rozhodnutím?
V Liptovskom Mikuláši, ale i v Moldave nad Bodvou či v ďalších slovenských mestách inštalovali prvé podzemné kontajnery na zber odpadu z domácností a šéfovia ich radníc sa optimisticky vyjadrujú, že postupným zavedením na celom „svojom“ území prispejú ku zvýšeniu odpadovej kultúry.
viac
14.09.2018
Prievidza začala s realizáciou pilotného projektu podzemných kontajnerov
Samospráva Prievidze začala v týchto dňoch s realizáciou pilotného projektu budovania veľkoobjemných podzemných kontajnerov. Celkovo zabezpečí výstavbu siedmich stojísk s 28 podzemnými kontajnermi na triedený odpad, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
27.11.2020
Žilina začne triediť kuchynský odpad
Mesto Žilina bude od 1. januára 2021 triediť biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Hovorca mesta Vladimír Miškovčík pripomenul, že povinnosť zabezpečiť triedenie majú všetky mestá a obce na Slovensku.
viac
15.04.2021
Obnosené šatstvo môžu obyvatelia Žarnovice opäť odovzdať v zberných kontajneroch
Mesto Žarnovica po troch mesiacoch opäť zavádza zber obnoseného šatstva a textílií. Zberné kontajnery sú umiestnené v areáli mestského trhoviska, informuje samospráva na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %