Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
12.07.2016 11:05

Radnica zriadila okružné jazdy mestom vo vyhliadkovom autobuse


Snímka zdroj: (gopresov.sk).


Návštevníci Prešova môžu počas letných prázdnin spoznať mesto aj z pohodlia klimatizovaného autobusu.


Radnica zriadila prvý vyhliadkový autobus s poznávacou jazdou po meste. Nová služba je určená aj domácim záujemcom, ktorí sa chcú viac dozvedieť o svojom meste, lebo počas jazdy cestujúcich informuje o všetkých zaujímavostiach na trati sprievodkyňa z mestského informačného centra. Mimoriadne stanovište je pred budovou radnice, autobus je označený dominantami mesta a jeho erbom. Uviedol to Branislav Švorc z oddelenia kultúry a cestovného ruchu Mestského úradu v Prešove.      

„Táto atrakcia bude trvať do 31. augusta, celú letnú sezónu od pondelka do nedele. Chodí sa dvakrát do dňa. Prvá jazda sa začína o 13. hod., druhá o 15. hodine. Kapacita autobusu je 20 miest. Celá táto prehliadka trvá asi hodinu a ide sa po najzaujímavejších miestach Prešova. Začína sa v historickom centre, pokračuje sa na Solivar, smer Kalvária, prejde sa cez Sídlisko III popri jazdeckom areáli, lanovom centre, futbalovom štadióne, naspäť do centra k vodárenskej veži a prehliadka sa skončí pred mestskou radnicou,“ konkretizoval Švorc.       

Autobus je pristavený na stanovišti o pol hodiny skôr pred plánovaným odchodom. Lístky sa kupujú pri vstupe do autobusu od sprievodkyne, ktorá bude skupinu sprevádzať.       

„Našim cieľom je ponúknuť návštevníkom, ale i domácim Prešovčanom počas letných prázdnin možnosť vyhliadkovej jazdy, aby sme ukázali, že za skvostami netreba ísť ďaleko, ale mnoho „pokladov“ a krásnych zákutí ukrýva aj náš Prešov,“ povedala primátorka Prešova Andrea Turčanová. Radnica tento projekt realizuje so zámerom podpory cestovného ruchu.       

Vyhliadkový autobus dostal pomenovanie "Prešovská 49-tka" podľa rovnobežky, ktorá prechádza mestom. Účastníci jazdy sa okrem histórie mesta dozvedia mnohé zaujímavosti zo súčasného diania v meste. V prípade zahraničných účastníkov je výklad zabezpečený v anglickom jazyku.       

Autobus s vodičom poskytol Dopravný podnik mesta Prešov. Dôchodcovia, držitelia preukazu ŤZP a deti do 15 rokov majú polovičnú zľavu zo vstupného. 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Spoznajte zlomové okamihy mestskej histórie
Špeciálnu tematickú prehliadkovú trasu mestom si pri príležitosti 730. výročia prvej písomnej zmienky o Liptovskom Mikuláši pre návštevníkov pripravilo tunajšie informačné centrum.
viac
09.06.2016
Potulka mestom Revúca predstaví významné historické pamiatky
Spoznať významné pamiatky a zaujímavé historické miesta jednej z metropol Gemera trochu inou formou než doteraz môžu turisti vďaka sérii podujatí Potulka mestom Revúca.
viac
05.07.2017
Bedeker novinkou letnej turistickej sezóny v Poprade
Návštevníci Popradu majú počas letnej turistickej sezóny k dispozícii premiérovo Bedeker mesta Poprad.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %