Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
04.01.2024 05:27

Radosť majú aj deti


Ilustračná snímka (OcÚ Beluša)


V roku 2023 sa nám podarilo modernizovať centrum obce, kde sa na nepoznanie zmenilo najmä centrálne námestie pred obecným úradom. K vianočným dekoráciám pribudli na konci roka aj detské prvky.


Nové námestie v centre obce sa stalo ústredným bodom pre množstvo obecných aktivít. Okrem obecného úradu sa tu nachádza kultúrny dom, obecná knižnica či spoločenská sála bývalej školskej jedálne.

V exteriéri sa buduje nové pódium, kde plánujeme usporadúvať každoročný belúšsky jarmok. Kultúrny program program sa chystáme obohatiť o nové podujatia pre všetky vekové kategórie.

Na novom námestí pribudli štyri detské prvky: dve pružinové hojdačky, jedna visiaca hojdačka pre najmenšie deti a visiaca hojdačka s hniezdom. Hodnota uvedených hojdačiek predstavuje 4.069,20 eur. Obec chce takýmto spôsobom ešte viac zatraktívniť centrum obce aj pre najmladšie generácie vrátane rodín s deťmi.

Hovorí prednosta Obecného úradu v Beluši Patrik Štrbák: „Som rád, že sa nám v tomto roku podarilo vytvoriť moderné prostredie, kde sa združuje kultúrny a spoločenský život obce. Priebežne sa snažíme inovovať aj program, ktorý chceme prispôsobiť i potrebám mladých rodín a ľuďom so záujmom o kultúru. Nechcem predbiehať, ale radi by sme v lete uviedli napríklad premietania letného kina.“

Autor: (ts-OcÚ Beluša)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2020
V Lučenci otvorili ôsme centrum včasnej intervencie
V okresoch Lučenec, Poltár a Veľký Krtíš sa za posledné 4 roky narodilo predčasne vyše 150 detí (celkový počet pôrodov za toto obdobie bol 3 496).
viac
11.02.2021
Zvýšenou osvetou i prístupom sa mení odpadová politika v Beluši
Problematika odpadového hospodárstva je jednou z aktuálnych a dlhodobých oblastí, v ktorej musia samosprávy vynaložiť nemalé úsilie na dosiahnutie zníženia množstva odpadu a zvýšeniu podielu separácie. Dôležitú úlohu zohráva aj osveta medzi občanmi.
viac
18.03.2021
Beluša sa aktívne zapája do výziev o získanie financií na rozvoj obce
Obec Beluša sa aktívne zapája do vyhlásených výziev o získanie financií mimo svojho rozpočtu na projekty, ktoré zlepšujú kvalitu života v obci. Zapojila sa do piatich výziev, ktoré reflektujú aktuálne ekologické a inovatívne potreby spoločnosti.
viac
19.11.2021
Vďaka projektu sa deti v Beluši budú vzdelávať Vonku hravo a zdravo!
Materská škola (MŠ) Beluša umožní deťom vďaka projektu z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja „Zelené oči“ outdoorové vzdelávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %