Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.06.2016 10:17

Raňajky v tráve ponúknu účastníkom noblesu minulých storočí


Snímka zdroj: (tasr).


Pri románskom Kostole svätého Michala Archanjela v nitrianskej mestskej časti Dražovce sa zídu 26. júna na pikniku ľudia, aby pri košíkoch s občerstvením a v historických kostýmoch zažili noblesu 19. storočia v znamení impresionistickej pohody.


Piknik spojený s bohatým kultúrnym programom a degustáciou rôznych špecialít prinesie aj v tomto roku podujatie Raňajky v tráve.      

Tak ako vlani aj tento rok na lúke pri kostolíku vytvorí florista Róbert Bartolen inštaláciu s názvom Esencia života. "Pôjde o floristické stvárnenie žitia a nášho bytia, ktoré pestro sfarbí aj poézia slovenských básnikov," informovali organizátori.

Súčasťou podujatia budú aj koncerty. Raňajky v tráve spríjemní Komorný orchester ZOE i hudobné združenie Musicantica Slovaca, ktoré sa zameriava na slovenskú a európsku hudbu gotiky, renesancie a baroka. Súčasťou podujatia bude aj cirkusovo–bábkové predstavenie Ako išlo vajce na vandrovku alebo Putujeme letom svetom, ktoré zahrá divadlo ZkuFraVon.      

Príjemné posedenie v tráve si účastníci pikniku budú môcť spríjemniť ochutnávkou dražovských vín, kvalitnej alternatívne pripravovanej kávy, medoviny, cideru, koláčikov, zmrzliny a rôznych druhov limonád.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2016
Festival chutí ponúkne jahodové dezerty, ale aj jahodové pivo
Festival chutí Nitrianskeho kraja oživí Svätoplukovo námestie a nitriansku pešiu zónu v sobotu 4. júna.
viac
17.06.2016
Bojnický letný slnovrat 2016 už tento víkend
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región HORNÁ NITRA – BOJNICE organizuje v sobotu 18. 6. v Bojniciach 2. ročník multižánrového podujatia, ktorého hlavným cieľom je propagácia potenciálu cestovného ruchu v známej a obľúbenej turistickej destinácii.
viac
24.08.2016
Pozvánka na Janíkovský ohnivák
Mesto Nitra pozýva v sobotu 27. augusta na X. ročník Janíkovského ohniváka. Podujatie, ktoré sa uskutoční na Futbalovom štadióne v nitrianskej mestskej časti Janíkovce, ponúkne vynikajúcu zábavu i skvelé občerstvenie.
viac
19.12.2016
Vianočný koncert v Záturčí
Dňa 27. decembra 2016 o 18:00 h sa v Evanjelickom kostole Dobrého pastiera Ježiša Krista v Záturčí uskutoční už po tretí raz charitatívny koncert klasickej komornej hudby. Finančný výťažok z koncertu bude venovaný sociálnemu zariadeniu pre seniorov Benetrix, n.o..
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %