Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.05.2016 08:35

Región Gron motivuje ľudí k vyčisteniu prostredia originálnou súťažou


Pozvánka (regiongron.sk).


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Gron vymyslela originálny spôsob ako motivovať ľudí k vyčisteniu svojho okolia. Hlavný týždeň čistenia a brigád prebehne od 9. do 14. mája.


Obyvatelia obcí, ktorí sa akoukoľvek aktivitou zapoja do čistenia svojho prostredia, môžu pre svoju obec vyhrať nový propagačný materiál.

"Podnet pre zorganizovanie spoločného podujatia k nám prišiel hneď od niekoľkých členov, a keďže máme až 15 členských obcí a zameriavame sa na rozvoj cestovného ruchu, rozhodli sme sa, že podporíme región tým, že ho spoločne poupratujeme. Z rozhovorov s návštevníkmi vieme, že neporiadok pôsobí zlým dojmom a že nepoteší nikoho," hovorí výkonná riaditeľka OOCR Región Gron Žofia Hanusová s tým, že touto aktivitou chcú podnietiť k zapojeniu širokú verejnosť.       

Jednotlivé skupinky sa môžu registrovať na svojich obecných úradoch a nahlásiť počet osôb a lokalitu. "Aby sme domácich motivovali, obec, kde sa zapojí najviac dobrovoľníkov na počet obyvateľov obce, vyhrá od OOCR nový propagačný materiál," priblížila Hanusová. Ako ďalej uviedla, ráta sa aj brigáda na hrade Revište, obnova pamiatky, studničky, bodu na turistickom chodníku a podobne.      

"Takisto vieme, že mnoho čistení prebehlo už skôr (napr. pri príležitosti Dňa Zeme), a tak je tu možnosť nahlásiť aj už realizované čistenia. Vhodné je pripojiť fotografiu alebo video," vysvetlila Hanusová. Jednotlivci sa môžu zapojiť do súťaže o najzaujímavejší kus odpadu tak, že pošlú organizátorom fotografiu. Víťaza vyhlásia v sobotu 14. mája.       

Menší odpad, ktorí počas akcie účastníci vyzbierajú, môžu zlikvidovať prostredníctvom obecných úradov, v Žarnovici prinesením k zberni BIO odpadu na Ulici slobody a v Novej Bani v zbernom dvore. "Pokiaľ sa niekto chystá pustiť do čistenia, kde predpokladá viac odpadu, môže sa nahlásiť u nás a my mu pomôžeme zabezpečiť likvidáciu tohto odpadu," dodala Hanusová.      

Čistenie regiónu vyvrcholí v sobotu 14. mája v Ostrom Grúni, kde bude pripravený guláš od členov organizácie a popoludňajší program pre malých aj veľkých. "Maľovanie na tvár, jazdenie na koni, ukážka umenia psovodov z kynologického klubu z Tekovskej Breznice je program pre najmenších. Sme otvorení aj voľnej debate na tému rozvoja cestovného ruchu, do ktorej sa môže zapojiť každý. Debata bude spojená s vedomostnou aktivitou pre deti, ktoré si môžu odniesť malé odmeny," doplnila Hanusová. Dobrú náladu prinesie mladý pop-folkový spevák z Novej Bane, Kiko Balco a na záver bude hrať country skupina Ranč.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
01.04.2020
Horehronci pripravili pre zdravotníkov prekvapenie v podobe relaxu
Odvetvie cestovného ruchu zažíva v týchto dňoch tiež veľmi ťažké časy. Napriek situácii sa podnikatelia a OOCR na Horehroní spojili, aby sa odvďačili zdravotníkom, ktorí sú momentálne v nasadení 24 hodín denne a po upokojení situácie im dopriali zaslúžený relax na Horehroní.
viac
11.11.2020
Mesto zakladá vlastnú OOCR Štúrovo-Parkan
Mestské zastupiteľstvo v Štúrove na utorkovom zasadnutí schválilo návrh založenia vlastnej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Štúrovo-Parkan. Zakladajúcimi členmi budú mesto Štúrovo a mestský podnik Vadaš.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %