Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
30.08.2021 12:13

Regionálne oslavy SNP aj s účasťou zástupcov ZMOS


Snímka zdroj: (ZMOS).


Regionálne oslavy 77. výročia Slovenského národného povstania sa uskutočnili na Partizánskej lúke na Podbanskom.


V sobotu 28. augusta 2021 sa na nich zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger a podpredseda ZMOS a predseda komory obcí, starosta Štrby Michal Sýkora. 

„Veľká účasť verejnosti svedčí o tom, že odkaz Slovenského národného povstania je potrebné si ďalej pripomínať. Ďakujem organizátorovi, ktorým bolo tento rok mesto Vysoké Tatry, za dôstojné usporiadanie osláv. Účasť na nich som využil aj na rozhovory s viacerými kolegami zo samospráv,“ informoval Branislav Tréger.

 

Regionálne oslavy SNP aj s účasťou zástupcov ZMOS

 

Program začal štátnou hymnou v podaní Podtatranských Alexandrovcov zo Svitu. Nasledovalo kladenie vencov k pomníkom, pri ktorých mali čestnú stráž členovia Klubu vojenskej histórie zo Svitu. Vence postupne k pamätníkom položili delegácie mesta Vysoké Tatry, zástupcovia Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku, oblastných organizácií Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Liptovskom Mikuláši, v Poprade, vo Svite a v Spišskej Belej, zástupca Českého zväzu bojovníkov za slobodu (oblastného výboru v Opave), Občianskeho združenia rodákov a priateľov Ruska – Beriozka, delegácie z Klubu výsadkárov Slovenskej republiky zo Žiliny a z obcí Hybe, Kráľova Lehota, Liptovská Kokava, Liptovská Porúbka, mesta Liptovský Hrádok a z obcí Pribylina, Štrba, Vavrišovo, Važec a Východná i delegácia Štátnych lesov Tatranského národného parku.

Účastníkom osláv sa prihovoril viceprimátor Vysokých Tatier Pavol Schlaffer, predseda Oblastnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Poprade Michal Kopka, tajomník Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku Dmitrij Vaščenko a predseda Oblastnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Liptovskom Mikuláši Ján Martinko. 

Na záver podujatia bola zapálená partizánska vatra.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2021
DEŇ KOMUNÁLU v ľubovnianskom regióne
Aj napriek letným prázdninám Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v DŇOCH KOMUNÁLU. Vo štvrtok 8. júla sa podujatie uskutočnilo vďaka spolupráci s Ľubovnianskym regionálnym združením miest a obcí Slovenska.
viac
03.08.2021
Výročie trate Zvolen - Fiľakovo oslávia jazdou historických vlakov
Zo Zvolena do Fiľakova a späť vypravia v sobotu 7. augusta špeciálne historické vlaky. Spanilé jazdy sa uskutočnia pri príležitosti 150. výročia otvorenia tejto trate.
viac
04.08.2021
Oslava storočnice turizmu v Demänovskej Doline v znamení spoznávania
Veľké jubileum 100 rokov turizmu oslávi obec Demänovská Dolina dvojdňovým programom pre všetky generácie. Podujatie Demänovská dračia 100PA privedie hravou a interaktívnou formou deti aj dospelých k poznaniu krás, prírodného bohatstva i histórie turizmu v najobľúbenejšej doline Liptova.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %