Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.11.2021 11:25

Regionálne pulty BBSK majú úspech


Snímka zdroj: (BBSK).


Projekt Regionálnych pultov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) má za sebou po spustení e-shopu úspešný rok. Aktuálne už ponúka výrobky od 58 regionálnych producentov.


Informovala o tom marketingová manažérka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

Produkty z Regionálnych pultov od výrobcov z rôznych kútov Banskobystrického kraja sú aktuálne dostupné v 12 fyzických pultoch v ubytovacích zariadeniach v kraji a na e-shope regionalnepulty.sk. Prostredníctvom webovej stránky bolo za rok jej fungovania predaných vyše 1800 produktov.

"Po roku fungovania e-shopu a samozrejme fyzických pultov spolupracujeme s 58 regionálnymi producentmi z Banskobystrického kraja," uviedla manažérka projektu Regionálne pulty Mária Ursínyová. Ako dodala, pred rokom spolupracovali s 20 producentmi a ich počet neustále rastie. V rámci projektu spolupracujú i s miestnymi akčnými skupinami a približne polovica výrobkov z ponuky má značku Regionálny produkt. Tá je zárukou lokálnych surovín, tradičných postupov a zachovaného podielu ručnej práce.

Štatisticky najobľúbenejšie z ponuky Regionálnych pultov sú hrnčeky z Podpoľania, drevené svietniky z okolia Banskej Štiavnice či kyjatické svietniky z Gemera. "Obľube sa tešia aj prírodné mydlá, sviečky z včelieho vosku, ale aj lekváre a kozmetika založená na bylinkách alebo termálnej vode," priblížila Jóbová s tým, že kúpou výrobkov sú priamo podporovaní lokálni producenti z Banskobystrického kraja. Projekt navyše myslí aj na ochranu životného prostredia, na balenie produktov sú využívané upcyklované obalové materiály.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2021
Projekt lepšieho uplatnenia absolventov v kraji získal prestížny grant
Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja zaujala projektom moderného Kariérneho poradenstva dánsku nadáciu Velux Foundations.
viac
16.06.2021
Banskobystrická župa našla riešenie na preplnené zariadenia sociálnych služieb
Demografickú krízu a nedostatok kapacít v zariadeniach sociálnych služieb bude Banskobystrický samosprávny kraj riešiť inovatívnym spôsobom.
viac
25.08.2021
Hrad Ľupča ožil regionálnymi produktami z Horehronia
V historických priestoroch Hradu Ľupča sa v utorok 24. augusta 2021 konalo slávnostné odovzdávanie certifikátov Regionálneho produktu HOREHRONIE novým držiteľom v poradí už tretej výzvy v rámci projektu regionálnej značky.
viac
16.11.2021
Úspešné leto v Trenčianskom kraji
Tohtoročné leto v Trenčianskom kraji bolo aj napriek pretrvávajúcej pandémii a s ňou spojenými obmedzeniami z hľadiska návštevnosti kraja úspešné. Dominoval, už tradične, domáci cestovný ruch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %