Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.11.2022 07:45

Rekonštrukcia Angels arény zdražela takmer o pol milióna eur


Snímka zdroj: (tvkosice.sk).


Cena za rekonštrukciu a modernizáciu športovej haly Angels aréna v Košiciach zatiaľ stúpla na necelých 3,1 milióna eur. Oproti pôvodne vysúťaženej cene ide o nárast o vyše 450 000 eur. Magistrát potvrdil, že očakáva ďalší nárast.


K prvému zvýšeniu došlo na prelome mája a júna, išlo o sumu necelých 174 300 eur. Dôvodom boli dodatočné búracie práce. Ďalší dodatok v sume takmer 280 000 eur podpísali mesto a zhotoviteľ uplynulý mesiac. "Bolo potrebné zrealizovať niektoré práce navyše, ktoré pri projektovaní projektantmi nebolo možné predvídať," uviedol hovorca mesta Dušan Tokarčík. Podľa jeho slov sa napríklad robili základy pod prístavbu a tribúny či fasádne omietky. Došlo aj k oprave poškodenej strešnej krytiny. Zapracovať museli tiež dodatočné požiadavky pamiatkarov.

Mesto tvrdí, že momentálne je ťažké odhadnúť, o koľko sa cena ešte môže zvýšiť. Predpokladá však, že už nepôjde o výrazne vysokú sumu. "Oproti pôvodnému projektu bude potrebné vykonať ďalšie zmeny a dodatočné práce napríklad pri oceľových konštrukciách severnej tribúny," doplnil Tokarčík.

Pôvodná cena za rekonštrukciu budovy, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou, predstavovala takmer 2,64 milióna eur. Zhotoviteľ prevzal stavenisko koncom februára, práce majú byť hotové do konca augusta budúceho roka. Halu by mali využívať športovci, športové kluby, mládežnícke športové organizácie a školy na rôzne druhy športov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2022
Mesto získalo z Fondu na podporu športu 1,25 mil. eur na Angels arénu
Správna rada Fondu na podporu športu schválila finančný príspevok v sume 1,25 milióna eur na modernizáciu Angels arény v Košiciach pri viac ako 50-percentnom spolufinancovaní zo strany mesta ako jej vlastníka.
viac
26.07.2022
Rekonštrukcia Angels arény pokračuje, suma za práce stúpla o 174 000 eur
Práce a dodávky na rekonštrukciu športovej haly Angels aréna v Košiciach pokračujú v súlade s harmonogramom, aktuálne je zrealizovaná viac ako štvrtina stavebných prác. Uviedlo to mesto Košice s tým, že cena za dielo vzrástla zatiaľ o 174 000 eur.
viac
09.02.2023
Rekonštrukcia a modernizácia Angels arény je tesne pred dokončením
Rekonštrukcia a modernizácia Športovej haly Angels aréna v Košiciach je tesne pred dokončením. Projekt by tak mal byť hotový o niekoľko mesiacov skôr, ako sa predpokladalo. Informoval o tom primátor mesta Jaroslav Polaček na stredajšom kontrolnom dni.
viac
24.03.2023
Rekonštrukcia Angels arény je v záverečnej fáze,začali preberacie konanie
Rekonštrukcia Angels arény sa dostala do záverečnej fázy. Mesto Košice a zhotoviteľ začali v utorok (21. 3.) preberacie konanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %