Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
10.04.2024 08:05

Rekonštrukcia mosta v mieste križovania diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Realizácia opráv je z dôvodu minimalizácie vplyvov na plynulosť dopravy rozdelená do dvoch etáp. Stavebné práce sa budú vykonávať aj v noci, sedem dní v týždni. Vodiči musia rátať s dopravnými obmedzeniami.


Národná diaľničná spoločnosť (NDS) informuje, že ako prvé sa budú robiť opravy mosta v smere z Nitry do Trnavy. V rámci komplexnej opravy budú demontované zvodidlá a zábradlia, odstránená vozovka, rímsy, vyrovnávací betón spolu s izoláciou a mostné závery. Na očistenú nosnú konštrukciu sa položí izolácia, mostné závery, odvodňovače, nový asfaltový koberec, nové rímsy, zvodidlá a mostné zábradlie.         

Počas prvej etapy opravia vonkajšiu časť mosta. Doprava na moste ostane zachovaná v dvoch jazdných pruhoch pri stredovej rímse. Uzavretý bude pripájací pruh z diaľnice D1 na R1 v smere Bratislava - Trnava. Z tohto dôvodu bude doprava z D1 smerujúca do Trnavy presmerovaná po R1 smer Nitra. V križovatke Vlčkovce navedie obchádzková trasa vozidlá ponad R1 späť na smer do Trnavy.         

Počas druhej etapy NDS opraví vnútornú časť mosta. Motoristom budú k dispozícii už dva opravené jazdné pruhy na vonkajšej časti. Zachované ostane aj odbočenie z R1 na D1 v smere Nitra - Bratislava.         

Ak hlavná obchádzková trasa nebude kapacitne postačovať danému množstvu nákladnej dopravy, ako alternatívnu obchádzkovú trasu zriadi NDS obchádzku po ceste I/61 v križovatke Senec, východ. V takomto prípade by však alternatívnu obchádzkovú trasu mohli využívať len nákladné vozidlá s nosnosťou maximálne do 32 ton.         

Komplexná oprava 80 metrov dlhého mosta prichádza po štyroch dekádach. Podľa diaľničiarov je nevyhnutná pre ďalšie dlhodobé a bezproblémové využívanie tohto mosta. NDS žiada motoristov o rešpektovanie dopravného značenia, dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti a ohľaduplnú jazdu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2019
Malacký most v rekonštrukcii
Od dnešného dňa prišlo k odklonu cestnej dopravy z mostu Malacky – Truckcentrum – nad potokom Malina, ktorý je vstupnou bránou do Malaciek z diaľnice D2, na vybudovanú obchádzkovú trasu v tesnej blízkosti rekonštruovaného mosta.
viac
05.09.2019
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch
Trnavský župan Jozef Viskupič odovzdal Krajinský most v Piešťanoch spoločnosti, ktorá bude realizovať jeho rekonštrukciu. Dôvodom rekonštrukcie mosta sú poruchy na jeho spodnej časti a súčasťou opráv bude aj modernizácia úseku cesty Banka, ktorá je značne poškodená.
viac
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
21.09.2023
Župa začala rekonštruovať most na ceste v obci Jakubov
Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (SC BSK) sa okrem komplexných rekonštrukcií ciest pustila do diagnostiky a následných opráv mostov. V stredu 20. 9. 2023 sa začala prestavba mosta M7277 na ceste II/503 v obci Jakubov na Záhorí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %