Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.12.2020 12:50

Rekonštrukcia námestia pred železničnou stanicou pokračuje


Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú. Snímka zdroj: (tasr).


Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú.


„Vydláždený je nový pruh pre autobusy mestskej hromadnej dopravy (MHD) či vytvorený nový, bezpečnejší priechod pre chodcov. Ten je priamo pred hlavným vchodom do budovy železničnej stanice. Postupne budú nasledovať práce, k väčšine z nich však pristúpime na budúci rok,” uviedla primátorka Zvolena Lenka Balkovičová.

S rekonštrukciou predstaničného námestia začala samospráva koncom septembra. „Podarilo sa nám na ňu získať státisíce z európskych peňazí. Práve vďaka nim si obnovu môžeme dovoliť,” dodala.

Parkovisko pred budovou železničnej stanice je aj naďalej uzavreté, v jeho priestore budú ešte pár dní umiestnené zastávky MHD. Na tomto mieste sa otáčajú autobusy a zároveň sú tam zastávky pre linky MHD číslo 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 a 14 smerujúce na sídliská Sekier, Zlatý Potok a Podborová.

Zároveň sa parkovisko stalo jediným vstupným miestom na vjazd ťažkej techniky, ako aj na prípadný zásah záchranných zložiek. „Dočasné zrušenie parkoviska je nevyhnutné pre rýchlosť a plynulosť prác. Už začiatkom roka však mienime vrátiť napríklad zastávky MHD na svoje pôvodné miesto pred hlavnú budovu železničnej stanice. V jej okolí postupne začne aj druhá etapa rekonštrukcie a napokon bude zrekonštruované aj samotné parkovisko. Po novom by sa naň dokonca malo zmestiť dvakrát toľko vozidiel, ako je to dnes,” informoval hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.

Ako dodal, cieľom obnovy predstaničného námestia je nielen skrášliť priestor, z hľadiska dopravy má byť tiež bezpečnejší.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.02.2020
V Prievidzi zrekonštruujú autobusovú stanicu a postavia parkovisko
V týchto dňoch došlo k podpísaniu zmlúv so zhotoviteľom na realizáciu dvoch veľkých investičných akcií, a to výstavbu parkoviska v predstaničnom priestore a rekonštrukciu autobusovej stanice v Prievidzi v časti MHD.
viac
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
18.11.2020
Vynovený Štúrov park už sprístupnili verejnosti
Zvolenčanom sa po niekoľkých mesiacoch opäť otvára Štúrov park. Jeho obnova bola súčasťou tretej etapy rekonštrukcie tamojšieho Námestia SNP.
viac
11.01.2021
Prvú fázu obnovy námestia pred železničnou stanicou ukončili
Prvú fázu obnovy námestia pred železničnou stanicou vo Zvolene ukončili, zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) sa od nového týždňa vracajú na pôvodné miesto. Iinformoval o tom hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %