Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.02.2021 04:00

Rekonštrukcia zdravotného strediska má byť dokončená v apríli


Snímka zdroj: (tasr).


V rámci kompletnej rekonštrukcie budovy zdravotného strediska vo Veľkom Šariši tam v súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce. Ako uviedol primátor mesta Viliam Kall, ide o úpravu vonkajších spevnených plôch.


„Som veľmi rád, že sa nám do konca minulého roka podarilo zdravotné stredisko obsadiť pôvodnými lekármi, ktorí ambulancie už môžu reálne aj využívať. Naším záujmom je, aby do vynoveného zdravotného strediska prišli aj noví lekári. Máme momentálne prísľub v súvislosti s očnou klinikou,” povedal Kall s tým, že projekt má byť dokončený v apríli.

Financie mesto získalo z Integrovaného regionálneho operačného programu. „Celkové náklady boli približne 640 000 eur s tým, že mesto sa na projekte podieľalo piatimi percentami,” doplnil Kall.

Približne 30-ročná budova si podľa jeho slov vyžadovala kompletnú rekonštrukciu. V rámci prác boli vymenené rozvody, kúrenie, ako aj zateplený celý objekt.

„Ďalej boli zrekonštruované toalety, vybudovaný bezbariérový vstup, ktorý absentoval. Som rád, že klienti, ktorí majú obmedzenú schopnosť pohybu, môžu využívať aj výťah,” priblížil primátor s tým, že v budove pribudol, okrem iného, aj vysokorýchlostný internet.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
V Krupine chcú odovzdať obnovený Dom služieb aj mestský úrad
Prioritou vedenia mesta Krupina v tomto roku je obnova budov, miestnych komunikácii a tiež revitalizácia športovísk. K najväčším investíciám patrí rekonštrukcia Domu služieb, s ktorou sa začalo už vlani v lete.
viac
24.02.2020
Veľký Šariš zrekonštruuje za viac ako 600 000 eur zdravotné stredisko
Mesto Veľký Šariš získalo z Integrovaného regionálneho operačného programu viac ako 647 000 eur na modernizáciu súčasného zdravotného strediska.
viac
19.05.2020
Modernizáciu zdravotného strediska plánujú ukončiť do decembra
Vo Veľkom Šariši začali v pondelok po polstoročí od postavenia s obnovou budovy zdravotného strediska. Modernizácia bude stáť takmer 650 000 eur, z mestského rozpočtu pôjde 34 000 eur. Zvyšok bude financovaný z európskych zdrojov.
viac
09.06.2020
V Žarnovici začali s kompletnou rekonštrukciou zdravotného strediska
V Žarnovici začínajú v týchto dňoch s kompletnou rekonštrukciou zdravotného strediska, z ktorého by sa malo stať moderné centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %