Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.10.2019 04:10

Remeselnícke trhy pri múroch Komárňanskej pevnosti


Ilustračný plagát


Oblastná organizácia cestovného ruchu Podunajsko organizuje 5. októbra (v sobotu) ďalšie Remeselnícke trhy, tentokrát na parkovisku pred Komárňanskou pevnosťou na Hradnej ulici. Turistická organizácia pripravuje toto podujatie už po 3. krát v tomto roku.


Cieľom týchto iniciatív je, aby sa miestni obyvatelia, ako aj turisti oboznámili s regionálnymi produktmi a remeselníkmi. Vybraný termín nie je náhodný, pretože do našej Ústrednej pevnosti zavíta okolo 750 turistov z Maďarska. Na trhoch sa môžete stretnúť s výrobkami: AF Manufaktúra - domácky vyrobené lekvare a iné výrobky, Pemak - makové výrobky, Chocomaze - kvalitne vyrobená čokoláda, Včelárstvo Fodor - bylinkové medy, Plant-B - vegánske sladké pochúťky, Tökmagmánia - výrobky z tekvice, Dedinské domáce cestoviny - ako už aj z názvu vyplýva prinesie domácky vyrobené cestoviny, Burning Angel Chili - ocenené chilli omáčky, Green Plantation - čerstvo pražená káva, Zamio - bio ovocné šťavy a iné výrobky, Pippi sweet flower gift box - medovníčky a iné dobroty, a Alexander Pajor - medové výrobky.  

Okrem producentov sa trhov taktiež zúčastnia aj remeselníci tvorivých dielní. Nemôžu chýbať háčkované zvieratká od NoMini a Horgolzsó, náramky od Handmade Jewellery by K. Pali, veci pre deti od Gizka kézműves műhely a pletené košíky od Kiss Melinda, krásne doplnky od Dalma's papillo - Accessories made with love, FehérKE predstaví ručne vyrábané šperky a domácky vyrobené, voňavé mydlá vám predstavia Slovenské mydlá.  

Na trhoch sa zúčastní aj Maja Planet a NAKO Craftroom s ekologickými spotrebnými predmetmi.  

Remeselníci čakajú záujemcov od 9. do 13. hod.  na parkovisku vedľa brány pevnosti (v prípade vysokého záujmu môže udalosť trvať aj dlhšie). V prípade nepriaznivého počasia bude udalosť uskutočnená na zastrešenom trhovisku za budovou mestskej polície (Hradná ul).  

V rámci podujatia sa uskutoční aj Mikrofest 480, na ktorom bude v centre pozornosti ekologický životný štýl. Pre tento účel vám organizátori pripravia dva workshopy, prvý v predpoludní od 10. hod. do 12. hod, kde nepotrebné tričko budete ho môcť premeniť na nákupnú tašku bez šijacieho stroja. Popoludní od 13. hod.  vám ukážu, ako môžete vyrobiť aj jednorazové odličovacie tampóny.  

Ako sprievodný program bude  v spolupráci s EZÚS Pons Danubii pripravená jedinečná možnosť oboznámiť sa s pevnosťou pomocou virtuálnej reality. Stanete sa návštevníkom pevnosti cez špeciálne okuliare.  

Organizátori dúfajú, že táto akcia bude mať úspech u stále väčšieho počtu ľudí, ktorí budú dôverovať miestnym producentom a remeselníkom.  

V prípade nepriaznivého počasia aktuálne inormácie budú zverejnené na stránke https://www.facebook.com/visitdanube.

 

 

Autor: Zdroj: komarno.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2017
Trnavský rínek ponúkne pestrú paletu slovenských výrobkov
Po krásnom horúcom lete sa môžeme tešiť na farebný jesenný Trnavský rínek. Uskutoční sa v sobotu 14. októbra od 9. do 17. hodiny v najkrajšej časti Trnavy – na Kapitulskej ulici a Námestí sv. Mikuláša.
viac
19.01.2019
Komárno pokračuje v obnove protitureckej pevnosti
Mesto Komárno pokračuje v obnove tamojšej protitureckej pevnosti, ktorú v roku 2003 odkúpilo od Ministerstva obrany SR. Záchrana, obnova a prezentácia národnej kultúrnej pamiatky patrí medzi priority mesta.
viac
31.10.2019
Nočné prehliadky pevnosti patria v Komárne k najobľúbenejším
Obyvatelia i návštevníci Komárna môžu osláviť Halloween v priestoroch komárňanskej pevnosti. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Podunajsko pripravila nočnú halloweensku prehliadku, ktorá sa uskutoční dnes - vo štvrtok (31. 10.).
viac
31.03.2023
Župné trhy sa začnú v B. Bystrici, postupne budú v siedmich mestách kraja
Po úspešnom pilotnom ročníku pokračuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v tradícii organizovania Župných trhov aj v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %