Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
15.01.2021 09:25

Rezervačný systém zjednoduší samosprávam proces testovania


Ilustračná snímka: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska prichádza medzi samosprávy s jedinečnou ponukou. Ide o rezervačný systém Bookio na pomoc pri testovaní obyvateľov. Tento modul uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, zlepší plánovanie pre mestá a obce a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania.


„Žijeme mimoriadne náročné obdobie, v ktorom vidíme, že podcenenie situácie môže mať až fatálne následky. My však nešírime paniku, ale konštruktívne riešime problémy a snažíme sa im v maximálnej miere predchádzať. Mestá a obce už od minuloročného jarného obdobia preukazujú obrovskú spoločenskú zodpovednosť a robia maximum, ako im sily stačia,“ povedal predseda Združenia miest a obcí Slovenska, ktorý ďalej dodáva: „Výraznú aktivitu a podiel na výsledkoch rokovaní aj usmerneniach pre samosprávy má ZMOS, ktorého členom je 95 % zo všetkých miest a obcí. Svedčia o tom mnohé aktivity vrátane informovanosti samospráv, tvorby usmernení, manuálov, ale aj táto mimoriadne cenná ponuka rezervačného systému. Hlavne oceňujem to, že je darom od úspešnej slovenskej firmy, ktorá to vníma ako prejav spoločenskej zodpovednosti, ktorá má svoje nezastupiteľné miesto v prostredí komunálu.“ 

Rezervačný systém je darom od slovenskej spoločnosti Bookio. Ide o špecializovane navrhnutý online systém, ktorý pomáha samosprávam zefektívňovať celý proces testovania na Covid-19. Bookio mestám a obciam ušetrí nemalé prostriedky inak vynaložené na komunikovanie termínov a procesu testovania svojim občanom. Samosprávam tiež ušetrí množstvo času, ľudského úsilia a administratívy v prípravnej fáze testovania a rovnako tiež následnú obsluhu záujemcov o testovanie. Ľuďom prinesie komfort pri testovaní, zamedzí dlhým radom v chladnom zimnom počasí a výrazne zvýši bezpečnosť ľudí pri testovaní,“ približuje jej prínos Jozef Žarnovičan zo spoločnosti Bookio. 

Cez systém sa jednoducho rezervujú aj neskúsení užívatelia internetu. Mestá a obce si môžu zriadiť telefonickú linku, kde behom pár sekúnd zarezervujú v systéme termín ľuďom, ktorí nemajú k internetu prístup. 

Spomínaný systém pre testovacie miesto na korona vírus prináša automatické rezervácie s emailovými potvrdeniami a pripomienkami rezervácie, prípadne aj SMS pripomienkami. Systém umožňuje rovnomerné rozloženie záujemcov o testovanie,  počas testovacích hodín. Každý občan si sám vyberie pre neho vhodný voľný termín a čas a dostaví sa bez potreby čakania v radoch, čo v tomto zimnom období chráni ľudí pred prípadným nakazením sa vírusom Covid-19, ale aj inými ochoreniami počas aktuálnych chladných dní. Ľudia budú mať v potvrdzovacích mailoch aj všetky potrebné informácie ohľadne testovania.

Pre ľudí tento systém znamená hlavne obmedzenie vzájomného kontaktu testovaných, zníženie rizika šírenia vírusu. Záujemcovia o testovanie prehľadne vidia iba voľné termíny a kedykoľvek si rýchlo vyberú ten, ktorý im vyhovuje. Záujemca o testovanie vie dopyt na termín kedykoľvek zrušiť, čím ho neblokuje a automaticky sa termín uvoľní pre iného záujemcu.

Systém je veľmi jednoduchý a intuitívny. Na rezerváciu stačí záujemcovi 15 sekúnd a ihneď je informovaný o svojom termíne a mieste testovania. Pre samosprávy na prvotné nastavenie systému a služieb stačí iba 10 minút, aby bolo možné systém plnohodnotne začať používať pre jedno testovacie stredisko. Preto si myslíme, že samosprávam dokáže pomôcť čo najlepšie zvládnuť náročné testovanie a medzi ľuďmi umocní komfort aj pocit bezpečia,“ konštatuje Branislav Tréger.

Združenie miest a obcí Slovenska najneskôr do konca víkendu obdrží k tomuto systému užívateľský manuál s inštruktážnym videom. 

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2020
Podľa prieskumu ZMOS mobilný internet nie je samozrejmosťou
Združenie miest a obcí Slovenska pozná výsledky prieskumu zameraného na internetizáciu samospráv. Odkrýva realitu verejných wifi zón a napovedá, aké ponuky prichádzajú mestám a obciam.
viac
07.01.2021
Vyhlásenie ZMOS k urýchlenej potrebe testovania obyvateľov
Vedenie Združenia miest a obcí Slovenska ako najreprezentatívnejšieho zástupcu 95 % miest a obcí na Slovensku apeluje na potrebu rýchleho a efektívneho prístupu k testovaniu obyvateľov.
viac
08.02.2021
Rezervačný systém, ktorý poskytlo ZMOS, využíva takmer 400 miest a obcí
Bezplatný rezervačný systém na testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19, ktorý samosprávam poskytlo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS), využíva takmer 400 miest a obcí.
viac
09.02.2021
ZMOS žiada vládu o zavedenie systému do testovaní obyvateľstva
Združenie miest a obcí Slovenska žiada vládu Slovenskej republiky o to, aby do testovania obyvateľov zaviedla systém. Dlhodobé suplovanie zdravotníckych úkonov musí nahradiť zrozumiteľný systém manažovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %