Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.07.2021 01:30

Rezort školstva posilnil online vzdelávaciu platformu o nové edukačné videá


Ilustračná snímka.


Rezort školstva posilnil online vzdelávaciu platformu Viki a digitálnu databázu učiva Edu TV o nové materiály či edukačné videá v rôznych jazykových mutáciách.


Zjednodušenie a skvalitnenie užívateľského prostredia, ako aj nové materiály a edukačné videá v rôznych jazykových mutáciách - Ministerstvo školstva v minulom roku uviedlo vzdelávaciu platformu Viki a vytvorilo i databázu digitálneho učiva Edu TV. Cieľom projektu Edu TV je ľahšie zvládnutie vzdelávania dištančnou formou. Okrem toho táto platforma poslúži aj v prípade potreby doučovania žiakov.

V rámci rozširovania podpory dištančného vzdelávania na školách sa ministerstvu školstva podarilo sfunkčniť vzdelávaciu platformu Viki, ktorá učiteľom uľahčí využívanie digitálnych vzdelávacích materiálov pri výučbe na diaľku.

„Vytvorili sme 38 425 účtov pre učiteľov, ktoré im umožňujú naplno využívať funkcionalitu pre prípravu na vyučovaciu hodinu. Môžu si tak napríklad vytvoriť vlastné knižnice a kolekcie obsahu, tvorby, zadávať a hodnotiť úlohy, kvízy a testy, vytvárať a publikovať vlastný obsah z kolekcií a zdrojov, vyhľadávať a triediť obsah podľa názvov tém či kategórií,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

Okrem tisícok digitálnych vzdelávacích materiálov z matematiky, prírodovedných predmetov, finančnej gramotnosti, environmentálnej výchovy, anglického jazyka a množstva odborných predmetov, sú prostredníctvom vzdelávacej platformy sprístupňované aj modelové hodiny Edu TV, ktoré pokrývajú učivo na 2. stupni základných škôl. Tie sú zverejňované priebežne spolu s pracovnými listami, ako aj tlmočením pre sluchovo postihnutých žiakov.

Ministerstvo ďalej plánuje dokončenie 400 ďalších videí so základným učivom. Všetky video hodiny sú a budú doplnené o pracovné listy a majú slúžiť ako pomôcka nielen pri uzatvorení školy, ale aj v prípade choroby či potreby doučovania žiaka. Videá z projektu Edu TV spolu s pracovnými listami nájdu učitelia a žiaci na www.ucimenadialku.sk/edutv

Autor: (minedu.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2020
Ministerstvo školstva doriešilo otázku portálu na dištančné vzdelávanie
Ministerstvo školstva doriešilo otázku portálu na dištančné vzdelávanie, účty má už 38 425 učiteľov.
viac
10.03.2021
Nová výzva Fondu na podporu športu
Fond na podporu športu zverejnil na svojej webovej stránke Výzvu č. 2021/002 – Amatérske športové kluby a organizácie. Výzva na zmiernenie dopadov pandémie COVID-19 pre amatérske športové kluby bola zverejnená 5. 3. 2021.
viac
22.04.2021
Nové programové obdobie bolo témou stretnutia na Trenčianskej župe
Štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Dušan Velič rokoval s trenčianskym županom Jaroslavom Baškom a poslancom krajského parlamentu a rektorom Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne Jozefom Habánikom o programovom období 2021-2027.
viac
18.02.2023
Vzdelávacia a informačná platforma Viki prichádza s viacerými novinkami
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR podporuje projekty zamerané na vzdelávanie učiteľov a žiakov v rôznych oblastiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %