Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
12.11.2020 04:00

Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl


Ilustračná snímka.


Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.


Minister školstva informuje, že toto je zatiaľ̌ nultá fáza, kde rezort vo vlastných zdrojoch ministerstva osekal výdavky a vyčlenili financie na digitálne technológie pre školy. Následne by v troch ďalších fázach s použitím zdrojov z eurofondov, REACT-EU a Fondu obnovy chcel rezort dostať technológie na školy postupne pre učiteľov, študentov a žiakov stredných škôl, druhého a prvého stupňa.

Dlhodobým cieľom je, aby tieto technológie boli školám k dispozícii v špecializovaných učebniach, ale aj na prípadne zapožičanie domov. Následne chce do škôl priniesť koordinátorov resp. správcov sietí, ktorí budú mať na starosti technológie na škole a postupne aj podporiť elektronické maturity.

Okrem toho sme v týchto dňoch tiež epidemiologickému tímu navrhli možnosť, aby počas každého prerušovania vyučovania v školách bolo na škole možné vzdelávanie v malých skupinách (učiteľ + 5 žiakov) v prípade žiakov, ktorí potrebujú osobný výklad učiva či konzultácie s učiteľom.

Autor: (MŠVVaŠ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2020
V TSK podporí rezort školstva 24 letných škôl celkovou sumou 32 500 eur
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR podporí v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) projekty letných škôl v 24 školách celkovou sumou 32 500 eur. Informoval o tom rezort školstva na svojej webovej stránke.
viac
23.10.2020
Rezort školstva podporí digitálne technológie na školách
Ministerstvo školstva podporí sumou 6 miliónov eur nákup digitálnych technológií pre základné a stredné školy z vlastných zdrojov.
viac
18.11.2020
B. Gröhling: V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi
V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra.
viac
27.07.2021
Rezort školstva podporí v rámci letných škôl 419 základných a 34 stredných škôl
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR podporí v rámci letných škôl 419 základných a 34 stredných škôl. Vlani bolo podporených 244 škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %