Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.11.2022 11:40

Rezort školstva vyčlenil na projekt Zdravie a bezpečnosť v školách 30 000 eur


Ilustračná snímka.


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyčlenilo finančné prostriedky na rozvojový projekt Zdravie a bezpečnosť v školách 2022 vo výške 30 000 eur. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.


Oblasťou zamerania sú aktivity na podporu zvýšenia bezpečnosti a ochranu zdravia v školách. "Prioritnými oblasťami podpory v rámci tohto projektu sú ochrana fyzického a duševného zdravia žiakov, skvalitňovanie psychosociálnej klímy v školách, zdravý životný štýl, odstraňovanie zdraviu škodlivých vplyvov a prevencia rizikového správania u žiakov," uvádza MŠVVaŠ.

Na výzvu je 30 000 eur, maximálna výška príspevku pre jedného žiadateľa je 2000 eur. V prípade, že hodnotiaca komisia rozhodne o mimoriadnom prínose projektu k prioritnej oblasti podpory, môže pre konkrétny rozvojový projekt schváliť aj vyššiu sumu. Oprávnenými žiadateľmi sú zriaďovatelia základných škôl a stredných škôl.

Žiadosti je možné predložiť do 15. novembra. Účelové finančné prostriedky sa poskytujú na základe zákona o financovaní základných, stredných škôl a školských zariadení.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2016
Rezort školstva vyhlásil výzvu na podporu duálneho vzdelávania
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR 30. júla zverejnilo vyzvanie pre národný projekt "Duálne vzdelávanie a zvýšenie atraktivity a kvality odborného vzdelávania a prípravy".
viac
13.06.2020
Výzva na rozvojové projekty zamerané na organizáciu letných škôl
Letné školy sú súčasťou opatrení Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na zmiernenie dopadov krízového obdobia počas epidémie COVID - 19, ktoré vznikli ako dôsledok prerušenia vyučovania na školách.
viac
05.11.2020
ZMOS predstavil zásadné pripomienky k výnosu o rozdeľovaní výnosu dane
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo rezortu školstva zásadné a pre samosprávu principiálne pripomienky k nariadeniu vlády o rozdeľovaní výnosu dane z príjmov územnej samospráve. Podľa združenia sa rezort školstva už 5 rokov prizerá na problémy namiesto toho, aby ich riešil.
viac
02.06.2021
Mesto Michalovce vyzýva k tvorbe pocitovej mapy
Bezpečnosť obyvateľov je jednou z najdôležitejších priorít mesta a všetci jeho obyvatelia či návštevníci by sa mali cítiť komfortne v každom kúte mesta. Vyjadrite sa k verejným priestorom v Michalovciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %