Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.07.2023 08:25

Rodinný rozprávkový festival na Liptove navštívilo 17 000 ľudí


Rodinný priestorový festival Za 7 horami. Snímka zdroj: (tasr).


Rodinný rozprávkový festival Za siedmimi horami na Liptove prilákal tento rok 17 000 návštevníkov zo Slovenska, Česka, Poľska, Ukrajiny či Fínska. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.


 Najviac fanúšikov rozprávok prišlo už tradične do Liptovského Jána a Jánskej doliny. "Tu si počas prvého víkendu mohli pozrieť takmer 20 divadelných predstavení pre deti, koncerty spevákov, zabaviť sa na detských atrakciách a vyskúšať si niektoré z množstva edukačných aktivít v partnerskej zóne," priblížila Šarafínová.

Ako zhodnotil riaditeľ festivalu Michal Rybanský, záujem o podujatie z roka na rok rastie. "Rozprávky dokážu spájať malých aj veľkých, domácich aj cudzincov, pretože v sebe skrývajú silné posolstvá a odkaz pre všetkých ľudí. Vďaka nim dokážeme celé rodiny učiť nové veci, vzdelávať ich bez toho, aby si to uvedomili, a vštepovať do nich lásku k prírode a hodnotám, ktoré sa postupne z našej spoločnosti vytrácajú," povedal.

Festival otvorili v piatok 30. júna v Liptovskom Jáne, trval šesť dní. Okrem rozprávok organizátori v spolupráci s ekologickými a energetickými organizáciami pripravili aj viacero aktivít zameraných na zelené témy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2019
Festival Za 7 horami potešil v Jánskej doline rekordných 18 000 detí
Druhý ročník rodinného festivalu Za 7 horami navštívilo od štvrtka (4. 7.) do soboty (6. 7.) v Jánskej doline rekordných 18 000 detí. Podľa projektovej manažérky festivalu Kataríny Šarafínovej odohralo päť divadiel na piatich kilometroch v Jánskej doline až tridsať predstavení.
viac
12.09.2019
Neďaleko Liptovských Revúc sprístupnia prvú via ferratu na Liptove
Prvú via ferratu na Liptove sprístupnia v sobotu 14. septembra v oblasti Zahorovo pri obci Liptovské Revúce. Z jej najvyššieho bodu sa milovníkom prírody a adrenalínu naskytnú výhľady na vrchy Nízkych Tatier i Veľkej Fatry.
viac
20.08.2020
Záver prázdnin na Liptove bude rozprávkový
Letné prázdniny na Liptove vyvrcholia rodinným rozprávkovým festivalom Za siedmimi horami. Podujatie sa uskutoční od štvrtka 27. do nedele 30. augusta.
viac
01.07.2022
Festival Za 7 horami premení Liptov na rozprávkovú krajinu
Festival Za 7 horami ponúkne počas piateho ročníka pre rodiny s deťmi na Liptove množstvo atrakcií, tvorivých dielní a vzdelávacích aktivít. Podľa jeho projektovej manažérky Kataríny Šarafínovej potrvá šesť dní a na rozprávkovú krajinu sa zmení sedem rôznych miest po celom regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %