Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
12.10.2022 09:30

Rozpočet mesta na rok 2023 bude rozvojový


Námestie osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. Snímka zdroj: (tasr).


Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na rok 2023 bude rozvojový. Potvrdila to hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


Konkretizovala, že rozpočet bude rozdelený na oblasti zlepšovania podmienok vzdelávania, na obnovu dopravnej infraštruktúry, znižovanie energetickej náročnosti aj na budovanie novej športovej infraštruktúry.

"Počas posledných rokov hospodárenia sa na mestských účtoch nakumulovali prostriedky v objeme takmer troch miliónov eur, ktoré sú za štandardnej situácie určené výlučne na investičné aktivity. Inflácia hodnotu peňazí znižuje, je preto lepšie ich investovať ako držať na účtoch. Finančné prostriedky, ktorými mesto disponuje, bude mesto preto používať na investovanie, ktoré v budúcnosti prinesie šetrenie," priblížila Čapčíková. Podľa jej slov pôjde o investície do zvyšovania energetickej efektívnosti budov, ako sú napríklad výmena okien, zatepľovanie budov alebo výmeny ističov.

Mesto zároveň avizovalo, že bude maximálne využívať všetky dotačné schémy na finančné zabezpečenie rozvojových aktivít.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Poslanci neschválili rozpočet, mestu hrozí provizórium
Liptovskomikulášskej mestskej samospráve hrozí od nového roka rozpočtové provizórium. Mestskí poslanci totiž vo štvrtok (20. 12.) na svojom poslednom tohtoročnom riadnom zasadnutí nepodporili pripravený návrh rozpočtu na budúci rok. Primátor Ján Blcháč avizoval, že sa ešte pokúsi dodatočne zvolať r
viac
05.09.2020
Najviac peňazí z mestskej kasy má budúci rok ísť na školstvo
Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na budúci rok je už v príprave. Budú z neho financovať školstvo, miestne komunikácie aj odpadové hospodárstvo. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
04.01.2023
Prvý raz po štyroch rokoch nevstúpil L. Mikuláš do nového roka v provizóriu
Prvý raz po štyroch rokoch nevstúpilo mesto Liptovský Mikuláš do nového roka v rozpočtovom provizóriu. Mestskí poslanci minulý týždeň nadpolovičnou väčšinou schválili návrh rozpočtu na rok 2023 na úrovni 42 miliónov eur. Primátor mesta Ján Blcháč ho označil za úsporný.
viac
28.09.2023
Mesto pripravuje výstavbu nájomných bytov, prvým krokom je prieskum
Liptovskomikulášska radnica spustila prieskum zameraný na nájomné bývanie. Výsledky ukážu, o aký typ bývania majú obyvatelia záujem. Ešte v tomto roku vyberú vhodné miesto pre výstavbu. V súčasnosti diskutujú najmä o Palúdzke a o lokalite Pod Stráňami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %