Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.02.2020 05:35

Rozšírené rokovanie Komory miest Združenia miest a obcí Slovenska


Snímka zdroj: ZMOS


Podpredseda ZMOS a predseda Komory miest Štefan Gregor zvolal rozšírené rokovanie Komory miest ZMOS. Na jej rokovanie tak boli pozvaní nielen štatutári miest a mestských častí, ktorí sú členmi Rady ZMOS, ale aj ostatní zástupcovia členských miest a mestských častí.


Po otvorení rokovania sa účastníci sústredili na tému venovanú novým výzvam, ďalším grantom - príležitostiam pre mestá. K tejto téme vystúpil František Kašický, veľvyslanec s osobitným poslaním pre granty Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru, Nórskeho finančného mechanizmu a Švajčiarskeho finančného mechanizmu.

Ďalší bod rokovania bol venovaný informácii o úlohách pre samosprávy v súvislosti so zákonom č. 371/2019 Z. z. o základných požiadavkách na bezpečnosť detského ihriska a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Túto tému uvedie Milan Muška, výkonný podpredseda ZMOS.

Koncepcia mestského rozvoja do roku 2030 a platforma pre rozvoj slovenských miest bola predstavená Erikou Horanskou, vedúcou oddelenia mestského rozvoja Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Zástupcovia Ministerstva kultúry Slovenskej republiky informovali o možnosti samospráv zapojiť sa do súťaže o titul Európske hlavné mesto kultúry. Následne účastníkov rokovania informoval ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák o projektových aktivitách združenia za uplynulý rok. Diskutovanou témou boli periodické rozšírené rokovania Komory miest ZMOS a tiež postoje miest k nastavovaniu Európskych investičných a štrukturálnych fondov pre ďalšie obdobie.              

 

Autor: Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2020
V Sliači zasadne Komora miest
Predseda Komory miest a primátor mesta Šahy Štefan Gregor zvolal rokovanie primátorov miest a starostov mestských častí Bratislavy a Košíc, ktoré sa sústredí na mimoriadne dôležité témy.
viac
21.03.2022
Informácia z rokovania Komory miest
V stredu 16. marca zasadala Komora miest Rady ZMOS na Štrbskom Plese v priestoroch hotela Patria. Komory miest sa zúčastnili nielen členovia Rady ZMOS, pozvaní boli už tradične aj predstavitelia všetkých členských miest a mestských častí Bratislavy a Košíc.
viac
11.09.2023
Zajtra bude rokovať Rada ZMOS a jej komory – komora miest a komora obcí
Rokovanie Rady ZMOS a jej obidvoch komôr – komory miest a komory obcí sa uskutoční dnes 12. 9. 2023 na Štrbskom plese. Súčasťou rokovania Rady ZMOS bude aj účasť ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie k eurofondom a problematike regionálneho rozvoja.
viac
17.04.2024
Vo Zvolene rokuje Rada ZMOS a jej komory
Včera začalo rokovanie Komory obcí Rady ZMOS vo Zvolene, ktoré bude pokračovať dnes doobeda súbežne s rokovaním Komory miest Rady ZMOS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %