Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.12.2019 05:05

Rozsvietením stromčeka na námestí sa začali Banskobystrické Vianoce


Ilustračná snímka, zdroj: bbonline.sk


Príchodom Mikuláša a rozsvietením vianočného stromčeka v piatok podvečer na Námestí SNP odštartovali v meste pod Urpínom Banskobystrické Vianoce.


"Od dnešného dňa do 22. decembra sú v čase od 9.00 do 20.00 h súčasťou vianočných trhov už i stánky s remeselným a doplnkovým vianočným sortimentom. V ponuke je veľký výber keramiky, výrobkov z dreva, kože, kovu, šperkov z rôznych materiálov a mnoho iných tematických predmetov," konštatovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.       

Mikuláš aj v tomto roku prišiel k najmenším na koči plnom sladkostí a nezabudol ani na deti hospitalizované na onkologickom oddelení v detskej nemocnici. Vianočný program si užijú v týchto dňoch aj viaceré domovy sociálnych služieb v pôsobnosti mesta.       

"Od 8. do 20. decembra je na námestí naplánovaný každodenný kultúrny program k Vianociam. Tento rok nie je zameraný len na folklór a tradície, ale aj iné žánre, ktoré budú pre návštevníkov zaujímavé," dodala Mojžišová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2018
Vianočná izba priblíži tradície a zvyky našich predkov na Horehroní
Poukázať na to, ako najkrajšie kresťanské sviatky v roku oslavovali naši predkovia, je cieľom novinky, ktorú mesto predstaví počas tohtoročných Banskobystrických Vianoc. V priestoroch radnice zriadi Vianočnú izbu, do ktorej budú môcť záujemcovia nahliadnuť od 18. decembra až do 5. januára 2019.
viac
05.12.2020
Ulicami mesta pôjde mikulášsky sprievod s koňmi
Mikuláš v spoločnosti anjela a čerta bude cez víkend na koči ťahanom koňmi prechádzať ulicami mesta Detva. S nápadom prišlo Kultúrne centrum Andreja Sládkoviča v Detve a mesto im pomohlo tento program zorganizovať.
viac
03.12.2021
Pripravme sa na Vianoce bez odpadu
Aby sme počas príprav na Vianoce i na samotné sviatky neostali zahrabaní v odpade, pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako sa správať zodpovedne a šetrne voči nášmu životnému prostrediu a v neposlednom rade aj voči vlastnej peňaženke.
viac
04.12.2021
Na Mikuláša sa v Prešove rozsvieti vianočná výzdoba a odštartuje Mapa Vianoc
Tradičné vianočné stánky na Hlavnej ulici v Prešove aj tento rok nahradí Mapa Vianoc. Mesto ju spustí symbolicky v deň rozsvietenia vianočného stromčeka na námestí, ktorý prvýkrát zažiari 6. 12. 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %